Klient chce ksero wywiadu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 25 kwie 2014, 8:42

Witam.
Jeden z moich beneficjentów zażyczył sobie ksero wywiadu środowiskowego.

Udostępnić do przeczytania naturalnie możemy, ale czy możemy dla niego kserować ten wywiad?
Ewa122

Napisano: 25 kwie 2014, 9:27

W obecnym stanie prawnym (kpa) klient ma prawo do wglądu i robienia sobie odpisów (notatek) ale już za 2 tyg. będzie miał prawo wglądu także w dane elektroniczne np. w Pomost oraz na przesłanie mu na email zeskanowych dokumentów.
hmm

Napisano: 25 kwie 2014, 13:32

i ma prawo do skserowanego wywiadu i wszystkich dokumentów w jego teczce
abc

Napisano: 25 kwie 2014, 21:35

Pracownik udostępnia żądaną dokumentację do wglądu.Klient sam sobie może,przeczytać, robić odpisy, ew.zdjęcie komórką. Pracownik nie może mu robić ksero czy udostępniać kserokopiarki.
wwz

Napisano: 26 kwie 2014, 12:33

A nie zgodzę się. ma prawo do ksero i nic mu nie udostępniam tylko sama robię. Tren temat był już wałkowany.
Wredna1

Napisano: 28 lut 2015, 0:28

Wredna1 pisze:A nie zgodzę się. ma prawo do ksero i nic mu nie udostępniam tylko sama robię. Tren temat był już wałkowany.

Witam,
mój tata ma bardzo ciężką sytuację losową po spaleniu budynku mieszkalnego z całym dorobkiem.
Napiszcie proszę co mu przysługuje z OPS - jaka pomoc ?
nigdy nie korzystał z opieki społecznej...
teraz musi...

zarejestrował się jako bezrobotny i dali mu załek na 3mce po 270zł i wiecej nic.
Nie powinna byc jakas pomoc doraźna? na materiały do odbudowania domu choć w części, bądź jakaś inna pomoc jednorazowa?
Weszłam na ten wątek gdyż będę chciała z OPS kopie jego wywiadu środowiskowego,żeby złożyć wniosek w swojej pracy o zapomogę i ową kopię chciałam dołączyć. Mam nadzieję, że nie będą mi z tym robić problemu..

Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź.
mamafrania

Napisano: 01 mar 2015, 20:18

może dostać zasiłek w związku ze zdarzeniem losowym- zasiłki te są w takiej wysokości, na jaką stać gminę, na pewno nie wystarczą by odbudować dom.Ja miałam kiedyś taką sytuację i bardzo pomogli mieszkańcy, proboszcz oraz lokalni darczyńcy.Ale czasami wioska nie chce pomóc, w zależności czy pogorzelec miał dobrą opinię czy złą.A Twój tata z czego się utrzymuje i z czego wcześniej się utrzymywał? A dom był ubezpieczony czy nie?
abc

Napisano: 03 mar 2015, 7:56

Dom nie byl ubezpieczony. Tata obecnie jest na bezrobociu... Pomagam mu ja wraz z siostra. Mam mozliwosc wystosowac w pracy probe o zapomoge wiec bede chciala z niej skorzytac. Z tym, ze musze miec dokumentacje stad moje pytanie o xero wywiadu srodowiskowego? Czy GOPS moze mi odmowic wydania takiego ksera tznczy tatcie moze odmodmowic? Wczoraj bylam z tata napisac podanie o zasilek celowy i do konca tyg ma byc odp. Pani powiedziala, ze to ok 2 tys wiec na pewno nie wystarczy na wiele.... Wlasciwie to na nic. Bedzie apel w regionalnej gazetce, pomoc od firmy odbierajacej odpady komunalne w postaci udostepnienia 3 kontenerow na smieci po spaleniu i na razie tyle. Minal tydzien dopiero i myslimy dalej co i jak. Prosze o odp czy kopie wywiadu moze uzysmac tata i czy jet na to podstawa prawna? Pani z GOPSu powiedziala wczoraj,ze nie da...
przepraszam za literowki, pisze z telefonu
mamafrana

Napisano: 03 mar 2015, 8:52

Po co Ci wywiad ? Powinnaś mieć protokół ze starzy pożarnej i tam jest napisane to co potrzeba. Jest to dokument potwierdzający zdarzenie. Wywiad jest sporządzany na potrzeby pomocy społecznej i nie ma potrzeby okazywać się nim w innych instytucjach. Podanie z opisem sytuacji oraz trudnej sytuacji taty, protokół i jeśli jest wola pomocy to naprawdę wystarczy.
male

Napisano: 03 mar 2015, 15:11

W wywiadzie jest inf o przyznanym.mu zasiku na trzy miesiace w wts 270zl. Mam zaswiadczenie z komendy pwoaitowej strazy pozarnej o zniszczeniach i udziale czterech jednostek ale to są dwa zdania a moj pracodawca nie udziela zapomogi mi ze wzgleduna na moj los tylko dlanmojego taty stad musze wykazac jego dochod i aktualna sytuacje a to najlepiej opisuje wywiad. wiec chcialabym chociaz podstawe jaka jest na udzielenie jemu pracodawcy inf o niemozliwosci przedstawenia mu tego wywiadu wtedy moze od tego odstapi. To duzy prywatny przedsiebiorca nie instytucja.panstwowa wiec.oczekuje dodatkowej dokumnetacji a skoro po zlozeniu takich dokumentow.moze ofiarowac mojemu tacie.nawet pare tys zl na materialy budowlane to probuje ta mozliwosc wyjorzystac. Jak wyzej prosze o inf/podstawe prawna czy GOPS moze/nie.ma prawa wydac.mi kopii wywiadu. Dziekuje
mamafrana

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x