Witam zas stały od kiedy przyznać . Wniosek do Powiatowego Zespołu pan złożył 26,02,2014 .posiedzenie komisji 11 04 2014 r. . Ustalony stopień niepełnosprawności datuje sie od 26,02,2014 . U nas podanie złożył 23 kwietnia 2014 r. ??????????????????
No i nie zgadzam się (w tym przypadku) z Esią.
Esia dlaczego uważasz, ze od 11 kwietnia??? Dziwne i to bardzo!
To na przykład jeżeli pan złożyłby wniosek do ops i do orzecznika np. 26.02 to też przyznałabyś od 11.04??? Wytłumacz mi to, bardzo Cię proszę.
ewap6913 nie jestem wredną, esią i inną mądrą, ale zasiłek stały powinnaś przyznać od 1.04!!!!!
Aaaaaaaa, nie martwi mnie to, że się ze mną nie zgadzasz Jakakolwiek pojawiłaby się odpowiedź, zawsze ktoś by się z nią nie zgdzał.... Przedstawiłam swoją odpowiedź, popartą moimi doświadczeniem z tymi dla wielu niejasnymi datami, paroma odwołaniami, na które zresztą sama namówiłam klientów... A Ty?... Rób tak, jak uważasz. Pozdrawiam.
Zgadzam się z esia. Uprawnienia klient nie mial jeszcze 10 kwietnia, dopiero orzeczenie mu je dalo. Czyli przyznajemy od 11 kwietnia.
kiedyś faktycznie przyznawaliśmy w analogicznych sytuacjach od 1, bo jefna ustalona niepelnosprawnosc jest wczesniejsza data, ale odwołania i orzeczenie sądu skorygowalo nasze praktyki.
Jeśli autorka postu nie jest pewna niech przyzna od 11 kwietnia i zasugeruje klientowi odwolanie. Będzie miala wytyczne w swoich dokumentach.