klub senior + zatrudnienie kierownika

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
ninka
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

klub senior + zatrudnienie kierownika

Post autor: ninka »

mam pytanie do osób prowadzących klub senior + działający w strukturach GOPS. Chodzi mi o zatrudnienie kierownika. Bo wiem, że często jest tak że kierownikiem Klubu jest kierownik GOPS i tylko zatrudniany jest koordyntor co według ministerstwa jest złe. A czy są tu małe gminy, gdzie jest zatrudniany kierownik klubu. Bo nie wiem czy w takiej sytuacji kierownik zatrudnia kierownika? Bo brzmi to trochę głupio. Lub może jest ktoś gdzie w OPS kierownik zatrudnia kierownika innej jednostki (świetlice, schronisk itp). Ewentualnie czy zna ktoś mały Ośrodek gdzie nie ma kierownika a jest dyrektor.
forumowiczek
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: klub senior + zatrudnienie kierownika

Post autor: forumowiczek »

Mam podobny problem. Jestem Kierownikiem GOPS a klub Seniora +, po utworzeniu, gmina włączyła do GOPS i już. Uważam i upieram się, że mimo włączenia klubu do GOPS to Klub nadal jest ośrodkiem wsparcia a więc jednostką pomocy społecznej i musi być prowadzony przez kierownika wybranego w drodze konkursu, i nie powinien to być równocześnie kierownik GOPS. Takie jasne wyjaśnienie jest na stronie ministerialnej klubu seniora. Póki co próbuję to ustalać z prawnikiem gdyż moi włodarze też nie są w temacie.
ninka
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: ninka »

Ja bym też wolała, żeby u mnie był osobny kierownik do tego. Ale oczywiście jak to na małej gminie brak osób i z odpowiednim stażem pracy nie mówiąc o specjalizacji. Już wiem,że będziemy szukać obejścia. W kwestii, że kierownik zatrudnia kierownika to nawet prawnik nie jest mi w stanie wyjaśnić,
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Post autor: ops2020 »

U nas w ośrodku pomocy jest dyrektor (przedtem był kierownik) i w naszych strukturach jest świetlica środowiskowa (pracownik na umowę zlecenie) i dom dziennego pobytu(pracownik na umowę o pracę) bez kierownika. Nie są to osobne jednostki budżetowe, bez NIP-u, Regonu, są tylko wyodrębnione organizacyjnie, posiadają swój regulamin.
ODPOWIEDZ