klub senior + zatrudnienie kierownika
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
klub senior + zatrudnienie kierownika
mam pytanie do osób prowadzących klub senior + działający w strukturach GOPS. Chodzi mi o zatrudnienie kierownika. Bo wiem, że często jest tak że kierownikiem Klubu jest kierownik GOPS i tylko zatrudniany jest koordyntor co według ministerstwa jest złe. A czy są tu małe gminy, gdzie jest zatrudniany kierownik klubu. Bo nie wiem czy w takiej sytuacji kierownik zatrudnia kierownika? Bo brzmi to trochę głupio. Lub może jest ktoś gdzie w OPS kierownik zatrudnia kierownika innej jednostki (świetlice, schronisk itp). Ewentualnie czy zna ktoś mały Ośrodek gdzie nie ma kierownika a jest dyrektor.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: klub senior + zatrudnienie kierownika
Mam podobny problem. Jestem Kierownikiem GOPS a klub Seniora +, po utworzeniu, gmina włączyła do GOPS i już. Uważam i upieram się, że mimo włączenia klubu do GOPS to Klub nadal jest ośrodkiem wsparcia a więc jednostką pomocy społecznej i musi być prowadzony przez kierownika wybranego w drodze konkursu, i nie powinien to być równocześnie kierownik GOPS. Takie jasne wyjaśnienie jest na stronie ministerialnej klubu seniora. Póki co próbuję to ustalać z prawnikiem gdyż moi włodarze też nie są w temacie.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Ja bym też wolała, żeby u mnie był osobny kierownik do tego. Ale oczywiście jak to na małej gminie brak osób i z odpowiednim stażem pracy nie mówiąc o specjalizacji. Już wiem,że będziemy szukać obejścia. W kwestii, że kierownik zatrudnia kierownika to nawet prawnik nie jest mi w stanie wyjaśnić,
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Finanse
- Kontakt:
U nas w ośrodku pomocy jest dyrektor (przedtem był kierownik) i w naszych strukturach jest świetlica środowiskowa (pracownik na umowę zlecenie) i dom dziennego pobytu(pracownik na umowę o pracę) bez kierownika. Nie są to osobne jednostki budżetowe, bez NIP-u, Regonu, są tylko wyodrębnione organizacyjnie, posiadają swój regulamin.
Oprócz klub senior + zatrudnienie kierownika - Kadry przeczytaj również:
badania okresowe w czasie epidemii
URLOP- 14 dni kalendarzowych
wynagrodzenie po macierzyńskim
Nagroda jubileuszowa
inwentaryzacja
stanowisko urzednicze, pierwsza umowa?
kontrola zarządcza
Zgoda na przetwarzanie danych
prawa pracownika w okresie ochronnym
dyplom dla asystenta rodziny
Koordynator do spraw dostępności