Kolejna decyzja!!

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
jajaja

Kolejna decyzja!!

Post autor: jajaja »

Decyzje wydane, pieniązki wyplacone za okres od IX-XII. Sprawozdania zrobione. Pracuje w programie SYGNITY co dalej jak przedłużamy dec. na kolejne 6 m-cy ??? co muszę mieć od wnioskodawców ??? Teraz dopiero będę im wliczała większe kwoty św. rodzinnych. Jak Wy robicie, podpowiedzcie! Aha i czy wliczamy też 1000 zł te nowe świadczenie rodzicielskie???
jesień2015

Re: Kolejna decyzja!!

Post autor: jesień2015 »

teraz będziemy zmieniać decyzje przyznające stypendium od września do grudnia. Zazwyczaj dotacja na stypendia od stycznia do czerwca przychodzi w kwietniu. Ja robię tak, że w marcu zbieram od wnioskodawców oświadczenia o wyrażeniu zgody na zmianę wydanej poprzednio decyzji i jak przyjdzie kasa, to piszę nowe decyzje na taki okres na jaki mam dotację, zazwyczaj przyznajemy od stycznia do kwietnia. Nowe kwoty świadczeń rodzinnych oczywiście wliczamy, co do tych nowych świadczeń to nie wiadomo, ale pewnie będzie się je wliczać. Wydaje mi się,że w marcu będzie szkolenie więc będzie wiadomo czy wliczać te nowe kwoty, czy nie. Ja też pracuję w Sygnity, będzie to decyzja z decyzji.
jajaja

Re: Kolejna decyzja!!

Post autor: jajaja »

Dzękuje:)
ODPOWIEDZ