osoba nie rozliczyła się z faktur na 220 zł w związku z czym nie wypłaciłam jej tej kwoty.
decyzje wydaną ma do czerwca 2016r. co mam teraz zrobić
w decyzji mam zapis
zwrot kosztów do wysokości przyznanego stypendium nastąpi na podstawie faktur lub rachunków przedłożonych przez świadczeniobiorcę .
WYGASZENIE
Re: WYGASZENIE
Za jaki okres przyjmujesz faktury? My przyjmujemy za zakupy dokonane od stycznia do czerwca, ale w regulaminie jest tak,że osoba ma prawo przyjść nawet w sierpniu (np. z fakturą czerwcową) i rozliczyć się z pozostałej kwoty przyznanej decyzją.
My "łapaliśmy" takie osoby pismem,że np. przedłużamy im termin rozliczenia do dnia 5 lipca, a mimo to czekaliśmy aż do końca sierpnia. Skutkowało.
Wygaszenia decyzji robi się zawsze po 31 sierpnia, czyli z chwilą rozpoczęcia nowego roku szkolnego osoba, nie może rozliczyć się już ze starego okresu, a środki w ten sposób zostają odblokowane dla innych osób. Wygaszenie decyzji piszemy nawet na nierozliczoną kwotę w wys. 0,40 zł.
My "łapaliśmy" takie osoby pismem,że np. przedłużamy im termin rozliczenia do dnia 5 lipca, a mimo to czekaliśmy aż do końca sierpnia. Skutkowało.
Wygaszenia decyzji robi się zawsze po 31 sierpnia, czyli z chwilą rozpoczęcia nowego roku szkolnego osoba, nie może rozliczyć się już ze starego okresu, a środki w ten sposób zostają odblokowane dla innych osób. Wygaszenie decyzji piszemy nawet na nierozliczoną kwotę w wys. 0,40 zł.
mam decyzję wydane od wrzesnia 2015 do czerwca 2016
przyjmuje faktury od lipca 2015r.
wypłaty w trzech transzach
I transza za okres od października do grudnia 4 grudnia płatna
Pani, o której pisałam ma przyznane decyzją stypendium w wysokości 360 zł (I transza ) dostarczyła faktury na 140 zł - otrzymały wypłatę w wysokości 140 zł (tyle ile faktur) pozostałej części nie wypłacono tj kwoty 220 zł
i co dalej
przyjmuje faktury od lipca 2015r.
wypłaty w trzech transzach
I transza za okres od października do grudnia 4 grudnia płatna
Pani, o której pisałam ma przyznane decyzją stypendium w wysokości 360 zł (I transza ) dostarczyła faktury na 140 zł - otrzymały wypłatę w wysokości 140 zł (tyle ile faktur) pozostałej części nie wypłacono tj kwoty 220 zł
i co dalej
To zależy jakie zapisy masz w swoim regulaminie udzielania pomocy materialnej, czy Wasz regulamin przewiduje taką sytuację. Najgorsze,że jest to końcówka roku, a więc każdą niewykorzystaną dotację należy zwrócić. Ja bym zrobiła jej przedłużenie terminu na dostarczenie pozostałych faktur do dnia 30 grudnia (najlepiej porozmawiała jeszcze telefonicznie, czy będzie w stanie je dostarczyć) i następnie z dniem 31.12 wypłaciła bądź nie. Wszystko zależy od zapisów w regulaminie. Jeżeli dostarczy to ok sprawa wyjaśniona, a jeśli nie to zostawić tak jak wypłaciłaś i dopiero po 31 sierpnia uznać tą kwotę za nierozliczoną i zrobić wygaszenie decyzji (wtedy też okaże się, czy porozlicza się z pozostałych transz).
a jeśli nie przedstawi faktur do 31 grudnia ja nie wypłacę
a faktury na II transzę przyniesie z nadwyzką i będzie chciała pieniądze za II transzę i z I niewypłaconej do końca
a faktury na II transzę przyniesie z nadwyzką i będzie chciała pieniądze za II transzę i z I niewypłaconej do końca
trzeba było pomyśleć na etapie pisania decyzji
gdyby jasno było napisane do kiedy i na jakiej podstawie się rozlicza pierwszą transzę i co się stanie w przypadku nie rozliczenia się, to teraz nie byłoby pytań
gdyby jasno było napisane do kiedy i na jakiej podstawie się rozlicza pierwszą transzę i co się stanie w przypadku nie rozliczenia się, to teraz nie byłoby pytań
Oprócz WYGASZENIE - Stypendia przeczytaj również:
zasiłek szkolny sprawozdanie
Kolejna decyzja!!
Wliczać ?
Co dalej?
wniosek złożony 31.12
jaki dochód
ZWROT DOTACJI
można czy nie można?
zasiłek szkolny
decyzja uchylająca
Zasiłek szkolny z pieniędzy niewypłaconych po stypednium