kolejne dziecko , jak wniosek SYGNITY - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 07 lut 2017, 16:18

Gość pisze:
PauPW pisze:my wprowadzamy jako zmianę sytuacji jak rodzi się kolejne dziecko, dzwoniłam do sygnity i powiedzieli, że prawidłowo, nie dubluje się wtedy rodzina i dochód wtedy też automatycznie się zmieni (po dodaniu nowego członka rodziny).
a decyzję robisz wtedy zmieniającą? tzn. Piszesz, że zmieniasz decyzję w ten sposób, że przyznajesz świadczenie na to nowe dziecko? czy jak? czy po prostu wydajesz nową decyzję tylko na to nowe dziecko, tyle że przez wniosek o zmianę?
ja piszę że zmieniając decyzję (pierwotną) przyznaję prawo do SW na nowe dziecko, a pozostała część decyzji pozostaje bez zmian
amm

Napisano: 08 lut 2017, 8:09

no właśnie. Bo jak jest nowe dziecko wprowadzane jako wniosek o zmianę, to decyzję też Ci ZMIENI. a my np wydajemy decyzję zupełnie nową i koliduje mi to z programem całkiem bo mi zmienia starą decyzję. I co w takim wypadku?
Gość

Napisano: 08 lut 2017, 9:19

jak wprowadzasz wniosek ze zmianą sytuacji, bo się urodziło nowe dziecko, pozostałe dzieci też wprowadzasz, że chcesz na nie świadczenie otrzymywać a nie jako członek rodziny, wtedy w decyzji zmieniającej jak ją tworzysz wychodzi ci tylko wnioskowany wniosek na urodzone dziecko a pozostałe dzieci pokazuje że pobierały świadczenie a od zmiany decyzji będą pobierały świadczenie na podstawie nowej decyzji
Gość

Napisano: 08 lut 2017, 9:26

Gość pisze:jak wprowadzasz wniosek ze zmianą sytuacji, bo się urodziło nowe dziecko, pozostałe dzieci też wprowadzasz, że chcesz na nie świadczenie otrzymywać a nie jako członek rodziny, wtedy w decyzji zmieniającej jak ją tworzysz wychodzi ci tylko wnioskowany wniosek na urodzone dziecko a pozostałe dzieci pokazuje że pobierały świadczenie a od zmiany decyzji będą pobierały świadczenie na podstawie nowej decyzji

dokładnie tak samo robimy
PauPW
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 03 lut 2017, 12:42
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 08 lut 2017, 9:45

no to rozumiem, ale ja np w aktach wtedy mam NOWĄ decyzję, a w programie zmieniającą i się mi nie zgadza program z aktami.
Gość

Napisano: 08 lut 2017, 10:18

NOWA decyzja jest decyzją zmieniającą i dajesz ją do akt nawet jak robisz metrykę to Ci wyskakują wszystkie decyzje na ten okres jakie zatwierdziłaś
Gość

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x