komputer empatia

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Gość

komputer empatia

Post autor: Gość »

Czy macie przyjęte na stan komputery otrzymane od MPiPS . W umowie użyczenia pisze , że terminale mobilne są w ewidencji majątku Użyczającego, dlatego nie wiem czy mogę przyjąć na 013 czy powinnam na jakieś konto pozabilansowe.
misiaa
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: komputer empatia

Post autor: misiaa »

masz umowę i pisze że jest on na stanie użyczającego a nie twoim to jak można przyjąć sobie na stan 013 coś co nie jest twoje, utwórz konto pozabilansowe na te komputery i je tam wpisz
Gość

Post autor: Gość »

Też tak myślałam. Dziękuję
edziunia

Post autor: edziunia »

mam pytanie...a na jakie konto pozabilansowe? i jak wygląda to księgowanie po str WN?
misiaa
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: misiaa »

sama w swojej polityce rachunkowosci i w planie kont ustalasz sobie konto pozabilansowe np. 0913 i księgujesz tam np. te nieszczęsne komputery z umowy uzyczenie str. Winien, gdy umowa się kończy i zabieraja ci te komputery wyksiegowujesz je str.ma
edziunia

Post autor: edziunia »

Dziękuje Ci ślicznie misiaa :)
EDP

Post autor: EDP »

do misiaa.. a jak nazwać to konto bo w ustawie nie ma takiego konta pozabilansowego
Kaśka 1

Post autor: Kaśka 1 »

I co tam słychać w kwestii komputerów? na jakie konta ostatecznie przyjmujecie.
Beata 11

Post autor: Beata 11 »

Ja zaksięguję na konto pozabilansowe np "092 - Obce środki trwałe" (tak ewidencjonowałam w spółce). - A pod jaką data przyjmujecie te komutery? Czy pod data umowy ( u mnie 23-12-2013) czy pod datą otrzymania podpisanej umowy ( u mnie 30-05-2014), czy może pod datą faktycznego otrzymania komputerów?
ODPOWIEDZ