komputer empatia
komputer empatia
Czy macie przyjęte na stan komputery otrzymane od MPiPS . W umowie użyczenia pisze , że terminale mobilne są w ewidencji majątku Użyczającego, dlatego nie wiem czy mogę przyjąć na 013 czy powinnam na jakieś konto pozabilansowe.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: komputer empatia
masz umowę i pisze że jest on na stanie użyczającego a nie twoim to jak można przyjąć sobie na stan 013 coś co nie jest twoje, utwórz konto pozabilansowe na te komputery i je tam wpisz
mam pytanie...a na jakie konto pozabilansowe? i jak wygląda to księgowanie po str WN?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
sama w swojej polityce rachunkowosci i w planie kont ustalasz sobie konto pozabilansowe np. 0913 i księgujesz tam np. te nieszczęsne komputery z umowy uzyczenie str. Winien, gdy umowa się kończy i zabieraja ci te komputery wyksiegowujesz je str.ma
do misiaa.. a jak nazwać to konto bo w ustawie nie ma takiego konta pozabilansowego
I co tam słychać w kwestii komputerów? na jakie konta ostatecznie przyjmujecie.
Ja zaksięguję na konto pozabilansowe np "092 - Obce środki trwałe" (tak ewidencjonowałam w spółce). - A pod jaką data przyjmujecie te komutery? Czy pod data umowy ( u mnie 23-12-2013) czy pod datą otrzymania podpisanej umowy ( u mnie 30-05-2014), czy może pod datą faktycznego otrzymania komputerów?
Oprócz komputer empatia - Księgowość przeczytaj również:
paragraf 452
na kogo f-ra za okulary
odsetki od wyrównań dla opiekunów a 3%
płatnik wydruki
okresówki
staż w ramach POKL
błąd?!
odsetki od zdo
85215 - 2% łącznej kwoty dotacji wypłaconych w gminie
kod Płatnik
odszkodowanie