odsetki od zdo

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ala 84

odsetki od zdo

Post autor: ala 84 »

odsetki księgujemy po stronie wydatków na 4580 a druga strona jak 402??,409?? a może 751?
misiaa
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: odsetki od zdo

Post autor: misiaa »

a dlaczego odsetki w koszty wg.rodzajów , odsetki są kosztami finansowymi
ala84

Post autor: ala84 »

czyli na 751?
misiaa
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

a dlaczego zgadujesz nie masz planu kont, ? a moze konto 860 a czemu nie cyferki mi się podobaja
ala84

wiesz jak masz tak odpisywać to lepiej nie komentuj. myślałam, że to forum jest stworzone do pomocy a nie żeby się z kogoś naśmiewać. dziękuje za okazałą wyrozumiałość. chciałam się tylko upewnić, ale już widzę że pomocy żadnej tu nie uzyskam.
życzę miłego zapewne przeuroczej pani
AnkaI

Post autor: AnkaI »

Ja wszystkie świadczenia mam na 410. Nie wiem czy dobrze myślę ale te odsetki są też pewnego rodzaju świadczeniem, więc jeżeli niczego innego się nie dowiem to pewnie zaksięguję na 410
gumi

Post autor: gumi »

według mnie odsetki te nie są świadczeniem, są odsetkami ustawowymi od zaległości, więc trzeba je traktować jako koszty finansowe, tym bardziej, że nie księgujemy ich jako 3110 tylko 4580 i ja dam je na pewno w 751
misiaa
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

ala84 to forum jest stworzone do pomocy jak sama zauważyłaś a nie do nauki a ty jak widzę to tu się uczysz poprzez zgadywanie
kkic13

Post autor: kkic13 »

Misiaa wyluzuj, zawsze masz rację, czy może cięzki dzień...........
ala84

misiaa widzę , że ty to jesteś "Typową" księgową, czyli wiem ale nie powiem niech się męczy.
ODPOWIEDZ