staż w ramach POKL
staż w ramach POKL
Jak wyliczacie kwotę stypendium za staż POKL gdy łączny koszt wynosi 1600 zł za m-c
Re: staż w ramach POKL
1600/129,19 % (9,76+9,76+6,50+1,50+1,67? (29,19% składki na ubezpieczenia społeczne +wypadkowa opłaca pracodawca)=1238,49 stażowe brutto (bez potraceń)
1240,00zł brutto, składki zakładu (2x9,76+1,5+6,5+1,44)łącznie 359,11 zł do wypłaty 1240,00 a całkowity koszt to 1599,11 zł, chorobowej nie ma.
Wszystko zależy od tego ile procent masz wypadkowej. Ja podałam 1,67, a koleżanka ma mniejszą. Stad różnice w wyliczeniach.
A ja mam inne pytanie: z jakimi paragrafami księgujecie wynagrodzenia dla stażystów POKL, normalnie płacowymi 401, 411, 412? A dodatki motywacyjne dla stażystów gdzie umieszczacie? Tu nie mam żadnego pomysłu...proszę o podpowiedź:)
Ja księguję na 311 i skł. społeczne 411:)
Mam pytanie: co ze składką na ubezp. zdrowotne, jeśli stażysta nie ma ubezp. z innego tytułu?? Wiem, że jeśli kwota pod. dochodowego = 0 to skł. na ubezp. zdrowotne też, ale czy to znaczy, że nic z tym nie robimy??
Mam pytanie: co ze składką na ubezp. zdrowotne, jeśli stażysta nie ma ubezp. z innego tytułu?? Wiem, że jeśli kwota pod. dochodowego = 0 to skł. na ubezp. zdrowotne też, ale czy to znaczy, że nic z tym nie robimy??
Oprócz staż w ramach POKL - Księgowość przeczytaj również:
DO GUMI - ZUS
wyrównanie zas.stałego ,i ze św,rodzinnych po kontroli
umowa zlecenie
paragraf 452
na kogo f-ra za okulary
odsetki od wyrównań dla opiekunów a 3%
płatnik wydruki
okresówki
błąd?!
odsetki od zdo
komputer empatia