komu przyznać kartę.
komu przyznać kartę.
Proszę mi napisać. Ojciec przyszedł z wnioskiem o karty dużej rodziny. On sam mieszka z dwójką dzieci, trzecie dziecko mieszka oddzielnie z matką. Czy karty przyznać tylko dla ojca i dwójkę dzieci, które z nim mieszkają?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: komu przyznać kartę.
jeśli dziecko, które mieszka z matka jest też w obrębie Twojej gminy to tez mu zamawiasz, pod warunkiem, że TEŻ jest na utrzymani ojca (płaci alimenty np.)
Dziecko z matką mieszka w innej gminie. Ojciec płaci alimenty.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to dziecko powinno tez byc wpisane na tym wniosku wraz ze wskazaniem adresu w innej gminie ale z zaznaczeniem " nie wnoszę o przyznanie KDR". Częściowo ten wniosek powinien byc przesłany SI KDR do tamtej gminy, żeby dla tamtego dziecka urząd zamówił kartę. Ale jak - nie wiem (proponuje zadzwonić do Ministerstwa). Po staremu było tak, że ojciec powinien się pofatygować do tamtej gminy, wypisać taki sam wniosek jak u Ciebie, ale zaznaczyć opcje "wnoszę o przyznanie KDR" tylko dla tego jednego dziecka.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
na e-lerningu było coś o częściowym zalatwieniu wniosku i przekazaniu reszty do realizacji przez inna gminę przez system SI KDR
Oprócz komu przyznać kartę. - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
pieniądze na Kartę
utrata ważności karty przed jej otrzymaniem
symbol klasyfikacyjny
zablokowane konto
unieważnić anulowane
konkubinat
PRACUJĄCY STUDENT PRZYZNAĆ?????
Proszę o pomoc.
ZMIANA HASŁA
nowy program kdr
proszę o wzór pisma!