Komu w tej sytuacji przysługuje karta?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: KA
- Kontakt:
Komu w tej sytuacji przysługuje karta?
Złożyła u mnie wniosek Pani której sytuacja przedstawia się następująco. Z pierwszego małżeństwa ma dwójkę dzieci które nie ukończyły jeszcze 18 lat. Obecnie ta dwójka znajduje się pod opieką ojca. Z obecnym mężem ma jeszcze jedno dziecko, które wychowuje. Do pozostałej dwójki ma prawa rodzicielskie pomimo tego, że dzieci przebywają z ojcem (byłym mężem). Komu w tej sytuacji przysługuje karta? Matce na pewno, ale co z córką którą obecnie wychowuje?
- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: Komu w tej sytuacji przysługuje karta?
KDR przysługuje matce jej trójce dzieci i obecnemu mężu jako małżonkowi.Mr.M pisze:Złożyła u mnie wniosek Pani której sytuacja przedstawia się następująco. Z pierwszego małżeństwa ma dwójkę dzieci które nie ukończyły jeszcze 18 lat. Obecnie ta dwójka znajduje się pod opieką ojca. Z obecnym mężem ma jeszcze jedno dziecko, które wychowuje. Do pozostałej dwójki ma prawa rodzicielskie pomimo tego, że dzieci przebywają z ojcem (byłym mężem). Komu w tej sytuacji przysługuje karta? Matce na pewno, ale co z córką którą obecnie wychowuje?

"To err is human, to forgive is divine"
-
- Referent
- Zajmuję się: PS
Re: Komu w tej sytuacji przysługuje karta?
dokładnie tak jak pisze UBU, karta należy się matce dzieciom i mężowi (u nas w takich sytuacjach bierzemy akt małżeństwa do wglądu. natomiast jeśli 2 dzieci z pierwszego małżeństwa mieszka w innej gminie niż wasza to im karty nie wyrabiasz. wprowadzasz ich do systemu ale nie wnioskujesz o karty dla nich 

Oprócz Komu w tej sytuacji przysługuje karta? - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
nie zauważyłam, że nie nie zamówiłam karty
koszt dupikatu karty dużej rodziny!!!!!!!!!!!PILNE
Karty tylko dla rodziców obie formy, jaki koszt??
KDR- dla osób, które zmieniły miejsce zamieszkania
nowa rodzina u nas ale dzieci już mam gdzie indziej ?
rodzice polka +anglik komy KDR
źle przyznane karty dla dzieci - pomocy
wniosek o przedłużenie Karty Dużej Rodziny
Jak prawidłowo wydać drugą formę kdr podlegającą opłacie?
kto może obedrać kartę dużej rodziny?
POMOCY!Wniosek o karty elektroniczne a karty tradycyjne wyda
tata nie ma karty, dzieci mają, 2 żony też kto wnioskuje?
dzieci powróciły z rodziny zastępczej do mamy biologicznej
Przedłużenie terminu - problem.
tata z 1 dzieckiem mieszka tutaj, reszta w innej gminie
opłata za wydanie duplikatu co z nimi zrobić