Wywiad środowiskowy o zmierzchu? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 08 gru 2013, 5:05

Pracuję w Ośrodku Pomocy Społecznej z miejscami schronienia dla ofiar przemocy. Pracuję na dyżury, np. w godz. 7-19.00 lub 19-7.00 (na nocki). Pracodawca mój wymaga bym chodziła SAMA w teren robić wywiady środowiskowe u rodzin gdzie założono Niebieską Kartę również w godz 16-19, czyli obecnie gdy na dworze jest już ciemno. Czy muszę się na to zgadzać? PRZECIEŻ TAKIE CHODZENIE DO RODZIN GDZIE JEST PODEJRZENIE PRZEMOCY DOMOWEJ WIECZOREM TO NARAŻANIE SIBIE, jawne szukanie guza! Co mogę zrobić? Proszę podpowiedźcie..
~Aneta

Napisano: 08 gru 2013, 13:03

tak możesz zmienić pracę i to Ci radzę.
~pawel

Napisano: 08 gru 2013, 13:26

Jak masz w umowie ,ze do obowiązków jest przeprowadzanie wywiadów środowiskowych w czasie godzin pracy to nic nie zrobisz. Szukaj innej pracy.
Dodatek masz 250 i inaczej liczone za godziny nocne?
~Wredna

Napisano: 08 gru 2013, 13:43

Chcesz się kopać z koniem? Nie. Zmieniać pracę? Nie? To zabierz ze sobą kogoś bliskiego, będzie na Ciebie czekać w aucie. Też tak robię. PO pierwsze dbać o swoje bezpieczeństwo
~scep-tyczka

Napisano: 08 gru 2013, 14:41

Zmiana pracy. Możesz też kupić sobie dużego psa:)
~Adam

Napisano: 08 gru 2013, 17:26

widzieliście kiedyś po zmierzchu samotnego policjanta? Ja nie. Oni zawsze parami chodzą. W sumie dlaczego ? Krążą na ten temat różne teorie ale myślę, że ze względów bezpieczeństwa również.
Ale kto by tam przejmował sie zwykłym pionkiem jakim jest pracownik socjalny. Jeden w te, jeden wewte ..... naprodukują następnych.
~sipera

Napisano: 08 gru 2013, 17:32

Gliny chodzą parami dla bezpieczeństwa.
Klientami bym się nie martwił. Z ich strony raczej nic ci nie grozi. Co innego ich towarzysze i młodzież na dzielni. Wieczorową porą getta zmieniają sie często w pola bitew i porachunków. Jak jeden z drugim zobaczą wieczorem panienkę z teczuszką to różnie może być. Może sie nie skończyć na zaczepkach słownych.

Kup chociaż jakiś gaz albo paralizator.
~Adam

Napisano: 08 gru 2013, 18:07

Tam jest założona NK.
W domu może być nie tylko poszkodowana (ofiara przemocy)
~!!

Napisano: 08 gru 2013, 18:30

Czy macie opracowane przez pracodawcę ryzyka zawodowe dla pracowników socjalnych pracujących w terenie? Czy wiesz co masz robić w razie zagrożenia życia lub zdrowia. A może pracodawca sam udałby się w to środowisko po zmierzchu. Dlaczego wywiad nie może być przeprowadzony w ciągu dnia? Nie daj się. Jak się coś stanie to ci wcisną że mogłaś iść przed południem i nikt sie nie przyzna , że wydał ci takie polecenie.
~kredka

Napisano: 08 gru 2013, 18:38

Nikt nie przyjedzie po zwłoki:P
~Adam

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x