Kontrola oswiadczeń - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 paź 2014, 12:48

witam
rozpoczęliśmy w tym roku kontrole sklepów a przede wszystkim składanych oświadczeń
w dużych sklepach nie mamy z tym żadnych kłopotów wydruk z kompa i tyle wszystko sie zgadza ale z mniejszymi jest gorzej.
Ogólny bunt i ze kontrole nie zgodna z prawem ( a wszystko zgodne właczne z nowymi legitymacjami, zawiadomieniami i zarządzeniem wójta)
mam pytanie
czy sprzedawcy chętnie wam dają wydruki z kasy fiskalnej za np. 2013 rok
a jeżeli nie daja to przyjmujecie oświadczenie i tyle?
albo ja dostałam taki wydruk pan x powiedział ze jest to za okres 50 m-cy i z niego wynika tyle ze pan x płacił o wiele za duzo za zezwolenie, niz to wynika z wydruku.
Czyli składał nie prawdziwe oświadczenie , zawyzal obroty?:):)
na wydruku z kasy nie mam daty za jaki to jest okres
Moja sugestia jest taka dlaczego przedsiębiorcy nie są zobowiązani do składania raportów z kasy jak składają oświadczenie?:) ułatwiło by sprawę:):)
A jakie wy macie doświadczenia i czy dostajecie wydruki za kasy przy kontroli za 2013 rok?
Moje następne szkolenie jest z obsługi kasy fiskalnej!!! bo okazuje sie ze przesiębiorcy nie potrafią robić wydruków.
marzina
Praktykant
Od: 08 kwie 2014, 9:22
Zajmuję się:

Napisano: 08 paź 2014, 14:19

A co zrobicie ,jeżeli jest mały sklep i podczas kontroli wynika że prosisz o faktury z ostatniego tygodnia . zliczas pozostały towar w placówce i bierzesz paragony z tygodnia. okazuje się , że wiećej napojów zakupiono niż sprzedano po doliczeniu alkocholu w sklepie?
klio

Napisano: 08 paź 2014, 15:00

Widocznie to był dla sprzedawcy najgorszy tydzień pod względem sprzedaży lub właściciel kupuje i duzo sam pije czyli moze tzreba zgłosic go na leczenie?:)
marzina
Praktykant
Od: 08 kwie 2014, 9:22
Zajmuję się:

Napisano: 09 paź 2014, 14:49

super tydzień nie nabijając na kasę.
klio

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x