kontynuacja stałego

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
bea2

kontynuacja stałego

Post autor: bea2 »

witam mam prośbę . Osoba pobierała do 31 X stały dziś przynosi orzeczenie nowe jak postąpić ma złożyć nowy wniosek na stały chociaż nie była wyrejestrowana ze zdrowotnych i wypłacić wyrównanie za listopad Dzięki za odpowiedzi. :)
Nora2

Re: kontynuacja stałego

Post autor: Nora2 »

jest to kontynuacja zasiłku i należy wyrównać za listopad
bea2

Post autor: bea2 »

Nora2 dzięki za wypowiedz ale czy osoba składa ponownie wniosek o zasiłek ? :?:
sewey

Post autor: sewey »

Też miałam taki przypadek.Zasiłek stały był do października W listopadzie klient złożył mi wniosek o przyznanie zasiłku stałego i doniósł zawiadomienie o terminie komisji. Na początku grudnia przyniósł orzeczenie i zrobiłam nowy duży wywiad wraz z pozostałymi dokumentami i przyznaliśmy zasiłek stały od listopada.Takie mieliśmy zalecenie pokontrolne, że jeżeli składa ktoś ponownie wniosek o zas. stały musi być duży wywiad
Rajski
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Rajski »

jak powyżej. Dorzucę jeszcze z orzecznictwa, że strona musi przed wygaśnięciem starego orzeczenia złożyć o nowe orzeczenie do komisji.
izaaa

Post autor: izaaa »

Ale dlaczego kolejny duży wywiad?
Julia32

Post autor: Julia32 »

Ale po co duży wywiad???
Co do kontynuacji:
Jeżeli osoba złożyła wniosek o ustalenia stopnia w terminie - to jest kontynuacja.
ODPOWIEDZ