Kontynuacja zasiłku stałego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 21 lip 2015, 15:44

Witam
Klient ma decyzje przyznającą zasiłek stały do dnia 31 lipca 2015 r. W/w złożył już wniosek na komisji o ustalenie stopnia niepełnosprawności. Kiedy klient ma złożyć wniosek o przyznanie zasiłku stałego ? W lipcu czy sierpniu, aby mieć kontynuacje (bez przerwy) zasiłku ? W lipcu raczej nie bo jeszcze ma zasiłek, czyli w sierpniu (nie ma znaczenia w którym dniu ?).
Aga.

Napisano: 21 lip 2015, 20:06

jeżeli możesz " manipulować " klientem to niech złoży jak "najdalej" w sierpniu, żeby uniknąć przedłużania terminu
jemiołka

Napisano: 22 lip 2015, 9:06

Dziękuję pięknie
Aga.

Napisano: 22 lip 2015, 21:22

Sam się zmanipuluj - to do jemiołki.
Oczywiście przyjąć wniosek od wnioskodawcy już teraz. Jeżeli wnioskodawca orzeczenia nie doniesie w terminie do miesiąca od daty złożenia wniosku, to przecież istnieje taka instytucja w k.p.a. jak zawieszenie postępowania administracyjnego. Jak przyniesie orzeczenie, to w tym samym dniu można podjąć zawieszone postępowanie i wydać decyzję. Pozdro :)
psp

Napisano: 22 lip 2015, 22:18

Przepraszam, ale skoro ma przyznany zasiłek stały do końca lipca to złożenie wniosku w lipcu powinno skutkować odmową świadczenia, ponieważ takowe pobiera, czy może ja już zgłupiałam na stare lata, moim zdaniem powinien złożyć wniosek o dalszą wypłatę zasiłku stałego dopiero w sierpniu
jemiołka

Napisano: 23 lip 2015, 9:59

Ja mam obecnie podobną sytuację. Petentce kończył się okres zasiłkowy 30 czerwca. W lipcu stanęła na Komisję i otrzymała orzeczenie. Przyszła do mnie kilka dni temu z podaniem no bo przecież w czerwcu jeszcze ten zasiłek stały miała (więc nie było powodu aby składała wcześniej bo miała świadczenie, co prawda kończące się ale miała no i do tego dochodził brak nowego orzeczenia na tamten dzień). I teraz w lipcu zrobiłem wywiad z nowym orzeczeniem wnioskując zasiłek stały od lipca 2015.
gość2015

Napisano: 23 lip 2015, 11:04

Tak jak jemiołka
zzzz

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x