Osoba brała zasiłki rodzinne 1.1.2022 - 31.10.2022 i świadczenie rodzicielskie 24.12.2021 - 23.12.2022. Zgłaszała wyjazd partnera za granicę, zapytania wysłane do UW.
Teraz dostałam pismo z UW o koordynacji, że zachodziła w okresie 1.6.2022 - 31.8.2022 i 1.10.2022 - 30.11.2022. Z pisma wynika również, że od 1.10.2022 do nadal partner pracuje za granicą a od 24.11.2022 cała rodzina mieszka na terenie Niemiec i od tego dnia centrum życiowe rodziny się tam znajduje.
Rozumiem, że uchylam decyzje z rodzinnego w okresie czerwiec-sierpień i październik 2022 (wrzesień zostawiam i jest ok, bo mam oświadczenie o powrocie i zaprzestaniu pracy przez partnera), natomiast rodzicielski uchylam tak jak koordynacja z UW czyli czerwiec-sierpień i październik-listopad. Przy rodzicielskim wrzesień zostawiam i grudzień mimo, że dalej pracuje za granicą za to robię nienależnie pobrane za grudzień, bo nie było ich w Polsce w czasie pobierania. Czy dobrze myślę? Czy wysyłając zawiadomienie do uchylenia w ramach koordynacji mogę od razu wysłać zawiadomienie do ustalenia NP? Czy to pismo z UW jest wystarczające do ustalenia NP czy najpierw mam pozyskać jakieś dodatkowe informacje?
Strona mieszka za granica i mam jej adres zagraniczny, więc wysyłam na ten adres. Czy tylko pierwsze pismo i pouczenie o wyznaczeniu pełnomocnika do doręczeń czy jest niepotrzebny i wszystko za każdym razem wysyłam do Niemiec?
Jak myślicie?
Koordynacja - upewnijcie mnie
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Śr
Sw - Kontakt:
Re: Koordynacja - upewnijcie mnie
Najlepiej ustalić kuratora do spraw doręczeń w Polsce, zadzwoń do UW czy oni wysyłają pisma do osób czy ustalają kuratora do spraw doręczeń w Polsce.
Jak kuratora to wyślij im elktronicznie niech przyślą kogo ustanawiają i wszystko do tej osoby,
decyzje uchylające i wszczęcie o nienależnych z rodzicielskiego
Jak kuratora to wyślij im elktronicznie niech przyślą kogo ustanawiają i wszystko do tej osoby,
decyzje uchylające i wszczęcie o nienależnych z rodzicielskiego
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
kurator? Osoba jest znana z miejsca pobytu. Jak pisałam wcześniej mam jej adres w Niemczech.
Myślałam o art. 40 par. 3 kpa i pełnomocniku do doręczeń.
Myślałam o art. 40 par. 3 kpa i pełnomocniku do doręczeń.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Śr
Sw - Kontakt:
sory myślałam o pełnomocniku
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
O ile sama go sobie ustanowi to tak, jak nie będzie chciała to ślesz korespondencję na zachód.
Oprócz Koordynacja - upewnijcie mnie - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
uzysk z zasiłku chorobowego
nowe orzeczenie dostarczone po 5 mies. a wypłata ZP z przedłużenia
świadczenie pielęgnacyjne DPS
Nieletnia matka ojciec pełnoletni
Wyrejestrowanie z ZUS
za życiem - zgon dziecka
ustalenie nienależnych bez dokumentów
zasiłek pielegnaycjny dla kuratora os. niepełnosprawnej
UZYSK - czy uchylam decyzję?
wietnamka
przedłużenie zasiłek pielęgnacyjny