Skoro koordynator ma mieć pod soba 15 rodzin a w powiecie jest 100 a koordynatorów 2 to jak mamy wykonywać dobrze tę pracę? Kto i jak ma zajmować sie rodzinami na starych zasadach?Jak postępować ze starymi na nowych? a jak z całkiem nowymi i tymi którzy nie są rodzinami 3 lat?<oże ktoś to mi dobrze opisać bo ja już jestem głupsza niż ta ustawa;)
koordynator ma pod swoją pieczą 15 rodzin i nie więcej- niech sobie organizator zatrudni inne osoby. A wy co? macie 100 rodzin które funkcjonują poniżej 3 lat bądź są nooutworzone? współczuję ale ja nie dałabym się wrobić w więcej niż 15 rodzin.
Nie no mamy takich \"nowych\" to 38 ale nasza próbuje nam wmówić że tamtymi starymi też musimy się zajmować pisać sprawozdania do sądu itd. bo nie chce brać nowych pracowników. A jak będziecie postępować w rodzinami do których trzeba chodzić niech ktoś napisze cała procedurę od wejścia do rodziny jakie dokumenty będziecie wypełniać i jak ta pracę widzicie
koordynatorów mamy dla rodzin ze stażem poniżej 3 lat, pozostali są objęci opieką organizatora, który pełni funkcję koordynatora. Oznacza to, iż jest to osoba zatrudniona w organizatorze i ma pod opieką resztę \"starych\" rodzin, ale zakres jej obowiązków jest taki jak koordynatora dla rodzin ze stażem poniżej 3 lat. W środowisko chodzi koordynator, natomiast oceny będą dokonywane w instytucji tzw. zespoły: organizator + koordynator + pedagog + r. zastępcza itp. Zebrane dokumenty + protokoły. Czy się sprawdzi, zobaczymy.