Odpłatność za pobyt w rodzinie zastępczej - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 23 sty 2012, 12:54

Czy wysyłacie do OPS, po wejściu nowych przepisów, pismo o przeprowadzenie wywiadu srodowiskowego celem sutalenia odpłatnosci za pobyt w rodzinie zastępczej?
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 23 sty 2012, 14:17

Pomóżcie proszę
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 23 sty 2012, 14:25

Nie nie zamierzamy wysyłać prośby o wywiad, takie mam informacje ze szkolenia że nie możemy używać wywiadu tylko ustalać sytuację zgodnie z kpa.
~grazka

Napisano: 23 sty 2012, 18:28

teraz sami będziemy ustalać sytuację rodzica na podstawie zaświadczeń i oświadczeń
Kasia zapomnij o wywiadach
~no nie

Napisano: 26 sty 2012, 1:29

ja wszczynam postepowanie, zbieram dowody zgodnie z kpa (zaświadczenia, oświadczenia, wnioski etc.) i na tej podstawie wydaje decyzje. i tyle, w żadne wywiady się nie bawię.
~jaga

Napisano: 26 sty 2012, 12:51

a ja ustalam odpłatność na podstawie ustawy o pieczy wysyłam decyzje, a jak się delikwent pojawi to wywiad do ops taka mam uchwałę rady (a rada może wszystko) i ewentualnie na tej podstawie umarzam, jeżeli spełni oczywiście przesłanki. OPs-y nadal będa robiły wywiadu a dla dobra całego postępowania mogę zbierać cały materiał dowodowy więc także wywiady
~Iza

Napisano: 26 sty 2012, 15:49

i słusznie - my też mamy projekt uchwały, w którym podstawą wydania decyzji są wywiady z ops bo one najlepiej ukazują całokształt sytuacji osoby (dochodowa, zdrowotna itp). Ponadto uważam, że takie instytucje jak opsy i pcpry powinny ze sobą współpracować :)
~mb

Napisano: 26 sty 2012, 17:17

a na jakiej podstawie skierujecie pismo do OPS o wywiad?
~irenka

Napisano: 26 sty 2012, 17:20

jak macie wywiady w uchwale wpisane i jeszcze że będzie je robił OPS to kicha!!!! uchwała do wymiany
~no nie

Napisano: 26 sty 2012, 17:20

ustawa o pomocy społecznej mowi, żę opsy przeprowadzają wywiady również na potrzeby innych jednostek pomocy społecznej więc nie widzę tu problemu
~Iza

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x