koordynator wychowawców lub ds opiekuńczo-wychowawczych

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~max

Re: koordynator wychowawców lub ds opiekuńczo-wychowawczych

Post autor: ~max »

Jestem koordynatorem. Do moich obowiązków należy : układanie grafików, robienie zestawień godzin nocnych i ponadwymiarowych, prowadzenie ksiąg inwentarzowych i ewidencji czasu pracy, pobieranie i rozliczanie ryczałtu miesięcznego, sprawdzanie terminowości prowadzonej dokumentacji wychowawców ( plany pracy i karty pobytu, karty odzieżowe, księga raportów, dokumentacja osobista wychowanków ), kontrolowanie żywienia, odpowiedzialność za cały sprzęt będący na wyposażeniu grupy, sporządzanie planu finansowego na następny rok dla grupy, odpowiedzialność za zaopatrzenie w środki czystości, leki, artykuły szkolne i biurowe, kontrolowanie pracy wychowawców a generalnie odpowiedzialność za wszystko co dzieje się w grupie. Za to nie mam przyporządkowanych dzieci. Za koordynatora dostaję dodatek służbowy. Wykonuję szereg czynności za innych pracowników. Poza tym wykonuję obowiązki normalnego wychowawcy. Odpowiadam za czterech wychowawców zatrudnionych na KP.
~max

Post autor: ~max »

Jestem koordynatorem. Do moich obowiązków należy : układanie grafików, robienie zestawień godzin nocnych i ponadwymiarowych, prowadzenie ksiąg inwentarzowych i ewidencji czasu pracy, pobieranie i rozliczanie ryczałtu miesięcznego, sprawdzanie terminowości prowadzonej dokumentacji wychowawców ( plany pracy i karty pobytu, karty odzieżowe, księga raportów, dokumentacja osobista wychowanków ), kontrolowanie żywienia, odpowiedzialność za cały sprzęt będący na wyposażeniu grupy, sporządzanie planu finansowego na następny rok dla grupy, odpowiedzialność za zaopatrzenie w środki czystości, leki, artykuły szkolne i biurowe, kontrolowanie pracy wychowawców a generalnie odpowiedzialność za wszystko co dzieje się w grupie. Za to nie mam przyporządkowanych dzieci. Za koordynatora dostaję dodatek służbowy. Wykonuję szereg czynności za innych pracowników. Poza tym wykonuję obowiązki normalnego wychowawcy. Odpowiadam za czterech wychowawców zatrudnionych na KP.
~kasia

Post autor: ~kasia »

U nasz koordynator sprawuje nadzór nad pieniędzmi autonomicznymi , uzgadniamy z nim ważne kwestie dotyczące opieki nad podopiecznymi wspólnie konsultujemy i podejmujemy decyzje dotyczące grupy , ponadto możemy prosić go o wsparcie także reprezentuje nas u dyrekcji ... w naszej placówce pełni ważną funkcję ale jednocześnie też jest wychowawcą
~anna

Post autor: ~anna »

Kasiu to super,tak powinno być.Gratuluje.
~kiki

Post autor: ~kiki »

u nas to robi wicedyrektor po prostu
~Hanka

Post autor: ~Hanka »

W mojej placówce mam 2 koordynatorów,którzy odpowiadają za funkcjonowanie mieszkan filialnych.Oczywiście otrzymują dodatek funkcyjny bo to kawał roboty i duża odpowiedzialność.
~aga

Post autor: ~aga »

to stary wątek, ale problem aktualny. Czy są jacyś nowi koordynatorzy w Waszych placówkach? U nas nie ma w ogóle!
~??ja

Post autor: ~??ja »

U nas jest taki kierownik jak vice dyr.ma dobrą nauczycielską pensję i super dodatek funkcyjny.Układa plany na 3 domy,robi zamiany, niby ma wychowawczo dyscyplinować i załatwiać bieżące sprawy ,ale jest głównie w jednym domu w innych raz na miesią,albo w razie problemów technicznych.Tak jak piszecie to sobie myślę ,że można jego dodatek podzielić i dać koordynatorom w poszczególnych filiach i praca zapewne byłaby lepiej zorganizowana a ludzie bardziej zmotywowani i naprawdę znający sytuację danego domu,przecież te placówki filialne też mają różne potrzeby.Interesujące.
~wow

Post autor: ~wow »

przecez to jest /robota/ dyrektora i sekretarki?!
~jacek

Post autor: ~jacek »

rozumiem, że nie macie administracji...to co robi koordynator to obowiązki dyrektorów, w końcu mają duże dodatki funkcyjne!!!i administratora
rozumiem koordynatorów jeśli chodzi o pracę pedogagiczną, ale tylko
ODPOWIEDZ