Witam, potrzebuje pomocy przy korektach za podopiecznego . w grudniu , styczniu szedł zus rca 0,00 bo facet czekał na decyzje z orzeczenia o niepełnosprawności, nie został mu wypłacony tez zasiłek, w lutym wyrównanie od grudnia, + styczeń + luty . I tu moje pytanie, czy wystarczy ze w lutym wyśle zus rca z kwota wyrównania składek czy musze sie cofac z korekta za grudzień i styczeń, z 0.00 wpisac prawidłową kwotę jaka miała iść ?
Witam,
jeśli ma Pani już wysłane RCA 0 za grudzień 2019 r. i styczeń 2020 r. To w lutym zrobi Pani kwotę wyrównania za te 3 miesiące i odprowadzi składkę za tą kwotą wyrównania.
tak mam wysłane zus rca 0,00 za grudzień i styczeń i teraz w lutym było wyrównanie zasiłku i co za tym idzie składek społecznych od grudnia. zrobiłam za luty raport za ta osobę z kwota wyrównania za ten grudzień i styczeń, + luty prawidłowo jak ma iść.
koleżanka twierdzi ze musze zrobić korekte deklaracji zus rca za grudzień i styczeń gdzie było 0,00 i wprowadzić kwoty za te miesiące jakie teraz sa wyrównane