korekty zus

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
jxx.

korekty zus

Post autor: jxx. »

Robię korekty tych nieszczęsnych wyrównań. I teraz mam osobę która była wyrejestrowana od 01 lipca 2013 ale we wrześniu już otrzymała szo i zarejestrowałam ją od 1 września, teraz dostała wyrównanie za lipiec i sierpień. jak zrobić korekty?? ZUA od 01 lipca i potem ZWUA z datą 01 września?? będzie to dobrze?? RCA zwiększona podstawa w czerwcu oczywiście.
Marika2

Re: korekty zus

Post autor: Marika2 »

będzie ok, tylko zachowałabym chronologię - najpierw ZWUA z 01 września a potem ZUA z 01 lipca :)
Ewa12

Post autor: Ewa12 »

Mam trochę inny przypadek. Osoba od 1 września 2013 r. ma specjalny zasiłek opiekuńczy i jest zgłoszona na składki em, ren, i zdrowotne do nadal. Teraz ma wyrównanie tylko za m-c lipiec 2013r. składek em-rent. Przerwa będzie tylko sierpień 2013 r. Może ktoś ma podobny przypadek? Proszę o pomoc.
wacia4

Post autor: wacia4 »

a j bym zrobiła zus zua od 1 lipca 2013 na społeczne, ZWUA od 1 września.
następnie zgłoszenie od 1 września na społecz i zdrowotne.
Ewa12

A co z przerwą w m-cu sierpniu 2013 r. kiedy nie miała żadnego świadczenia?
kiki

Post autor: kiki »

zadałam pytanie do zusu o tych którzy skończyli np w innych miesiacach niż czerwiec, odpisali mi że trzeba ich wyrejestrować w a w miesiacu czerwcu ( ja akurat tak wypłacam ) wykazać ich z kodem 3000
Ewa12

To znaczy jak mam zrobic? zgłosic na zua od 1 lipca 2013 r. z kodem 5000, następnie wyrej. z dniem 1 sierpnia 2013 r. na zwua, wyrównac w lipcu 2014 r. z kodem3000. A z specj. zasiłkiem przyznanym od 1 września 2013 r. z kodem 142200 nic nie robic?
Ewa12

proszę o pomoc?
Ewa12

A gdybym zrobiła tak: wyr. na ZWUA z dniem 01.09.2013 r. z em, rent i zdrowt. kodem 142200, następnie zgłosiła na ZUA z dniem 1 lipca 2013 r. na em, ren. na wyrównanie, tu zrobiła korekty za lipiec 2013 r. następnie wyrej. z dniem 1 sierpnia 2013 r. z em,ren. i ostanie znów zarej. z kodem 142200 na ZUA emeryt. rent i zdrowotne w związku z wypłatą specjalnego zasiłku dla opiekuna. Bez korekt od września 2013 r. Czy tak byłoby ok?
Ewa12

Czy ktoś ma taki przypadek. Proszę o pomoc
ODPOWIEDZ