Listy płac

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Józek

Listy płac

Post autor: Józek »

Jestem księgowym w OPS. jestem upoważniony do podpisywania dokumentów bankowych/przelewy, czeki,/jednoczeście księguję te dokumenty. moje pytanie - czy mogę także naliczac listy płac dla pracowników i je podpisywać pod względem for.rach.i jako księgowa. bałagam wypowiedcie się
AnkaI

Re: Listy płac

Post autor: AnkaI »

Mam taką samą sytuację. Też sporządzam listy, podpisuję je jako sporządzający, pod względem formalnym, rachunkowym i jako główny księgowy. Kierownik podpisuje pod względem merytorycznym i jako kierownik. Inaczej się nie da jeżeli jesteśmy jednoosobowo księgowymi, kadrowymi i naliczającymi płace.
Józek

Dzięki Anka1, a co z kontrolą błędy własne ciężko zauważyć. Nigdzie nie mogę znaleźć jasno sprecyzowanych przepisów na ten temat.
AnkaI

Post autor: AnkaI »

Nie wiem czy są na to jakieś przepisy. Pozostaje nam tylko kontrola z ZUS, US albo Inspekcji Pracy lub audyt z gminy. Pozdrawiam
Józek

Dzięki -Anka byle do emerytury a ta jeszcze daleko,a obowiązków dokładają.
ODPOWIEDZ