KRUS szaleje!!!!!!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 07 maja 2015, 14:20

tak oto sąd wydał wyrok w oparciu o dowody pochodzące z przestępstwa, którego dopuścił się nadgorliwy ops, czy taki wyrok sądu może się ostać ?????? buahahahahaha
...

Napisano: 07 maja 2015, 14:22

hm, a może tylko ty widzisz w tym przestępstwo?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 14:24

trza by się przekonać, namówić klientkę do dalszego działania w celu wywrócenia wyroku i nadgorliwości ops
...

Napisano: 07 maja 2015, 14:57

Pytanie do forumowiczów:
Dużo macie rolników, którym w tej chwili nie opłacacie składek do ZUS ? W jaki sposób sprawdzaliście czy podlegają ubezpieczeniu z innego tytułu - braliście oświadczenia osoby czy wysyłaliście pytania do KRUS ?
mops2

Napisano: 07 maja 2015, 15:01

w każdym powiecie od 50 do 100 osób, a sprawdzali w różniasty sposób od wysyłek kserówek do krus poprzez zapytania czy ma obowiązek ustawowy do zaświadczeń przynoszonych przez samych klientów
...

Napisano: 07 maja 2015, 15:04

i dobrze stop kombinowaniu :lol:
kasia34

Napisano: 07 maja 2015, 21:12

a mi się wydaje że to lekka przesada i szukanie dziury w całym z tym że nie powinniśmy wysyłać kserokopii i że to nadgorliwość ops.jeśli nawet napiszemy tylko że pobiera i że złożył oświadczenie to też jest już podstawą do wyrejestrowania osoby z krus więc trudno uważać że z powodu nadgorliwego opsu osoba została wyrejestrowana z krus. Nadgroliwy byłby gdyby sam te osoby zgłaszał/informował krus bez żadnego wniosku. Nasze przepisy czytane literalnie też nie pozwalają na udostępnienie dokumentów przez inne instytucje a jak czasem pisałam np o świadectwo pracy czy inne dokumenty nigdy nie spotkałam się z negatywną odpowiedzią i nikt się nie czepiał że nie takie brzmienie artykułu nie ma podstawy prawnej itp.
anetii

Napisano: 08 maja 2015, 8:05

Ja przy składaniu wniosków brałam zaświadczenia z KRUS, ze podlegają ubezpieczeniu z mocy ustawy. Nie ubezpieczałam. Przy wydawaniu decyzji ZDO zwracałam indywidualnie do kazdego, żeby zapytał w KRUS czy to, ze ma ZDO u nas czy coś zmienia w ich sprawie. Krus analizował sprawę każdego indywidualnie. Rolnicy wracali do mnie z decyzją Krus, gdzie ich wyrejestrowano i wtedy ja zgłaszałam ich do ubezpieczenia. Jeden rolnik nie wrócił i jemu nadal nie płacę składek.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2015, 17:20

są sprawy wygrane w sądzie z krusem, ale krus, ścierwo zawiadamia opsy, że taka a taka oświadczyła w krus że prowadzi gospodarstwo rolne i pracuje w nim, teraz ops ma cos zadziałać bo dostał donos z krus, że prowadzi i pracuje, a u nas jest: nie prowadzi, nie pracuje
nie dla PSL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x