KRUS szaleje!!!!!!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 29 kwie 2015, 12:01

Sipera pisze:wiesz, nasz, nie dość że przystojny :oops:
wszystko jasne ;) .. nie mam pytań :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 12:04

:D
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 29 kwie 2015, 12:14

tak napiszę, poprawcie mnie:

Odpowiadając na pismo z dnia, nr , informuję, że na wydane przez was Pani..... zaświadczenie celem przedłożenia go przez w/w do zasiłku pielęgnacyjnego nasz ośrodek nie jest zobowiązany żadnymi przepisami do przekazywania wam żadnej decyzji w w/w sprawie. Informujemy jedynie zgodnie z art. 37 ust 3 ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników, że Pani..... złożyła w tut OPS tylko i wyłącznie na potrzeby ustawy o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów oświadczenie, że z dniem 01.07.2013 zaprzestała prowadzenia gospodarstwa rolnego.
Oświadczenie jest zgodne z art. 3 w/w ustawy - dz u z 2014, poz 567
Pani.... przyznano od 01 lipca 2013 prawo do zasiłku dla opiekuna.
Zgodnie z art. 15 ust 2b ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych - dz u z 2013 poz 1442 tut. ops nie opłaca od w/w zasiłku składki na ubezpieczenie emerytalne i rentowe.
Mariolka

Napisano: 29 kwie 2015, 12:32

Moje brzmiało mniej więcej tak :
" w odpowiedzi na pismo Państwa z dnia....nr.... Dział Świadczen Rodzinnych Ośrodka Pomocy Społecznej w ... informuje, że Panu ..... zam...... decyzją z dnia .... przyznano prawo do ZDO. Ww do wniosku złożył oświadczenie, w którym jako date zaprzestania pracy w gospodarstwie wskazał.....
Jednocześnie informuje, że stroną postępowania dostyczącą ustalenia prawa do ZDO jest wnioskodawca, Pan.... i tylko jemu dostarczona została decyzja przyznająca prawo do ww świadczenia. Również, oświadczenie o którym mowa w piśmie jest oświadczeniem złożonym na potrzeby świadczen rodzinnych.
W celu otrzymania kopii ww dokumentów prosze wskazać konkretny przepis prawa, który zobowiązuje OPS w .... do ich przesłania."
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 29 kwie 2015, 12:34

co zrobili jak im wysłałaś to pismo, wykreślili i oddali składki czy zostawili w spokoju
Mariolka

Napisano: 29 kwie 2015, 12:35

pewnie zacznie się.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 12:44

Sprawa działa się na początku marca. Do dzisiaj spokój. Chociaz mają chyba focha na mnie. Zawsze jak coś potrzebowała, dzwoniłam, odpowiadali. Teraz każą pisma słać, że niby ochrona danych i takie tam :lol: Pffff
Jeśli chodzi o składki to nie wiem. Narazie nic nie przysłali, gościa u mnie tez od wtedy nie było. Ja go i tak nie zgłaszam bo zusowskich miał już 29 lat.
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 29 kwie 2015, 12:47

nie ma to jak kompatybilność ustaw.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 12:49

Otóż to, otóż to. Z ludzi robić waryjotów - to to oni potrafią.
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 29 kwie 2015, 16:38

wszystkie te ośrodki, które same do krus powysyłały oświadczenia, decyzje dotyczące zdo, albo wysyłają kserokopie oświadczeń, decyzji w tej sprawie na wniosek krus naruszyły ustawę o ochronie danych osobowych, klienci mogą pociągać takie ośrodki o odszkodowanie a giodo namierzać kary
przyznawać się, które tak zrobiły, zobaczymy teraz te odważne buahahahahahahaha
...

Strona 2 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x