Kryteria zwolnień - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 26 kwie 2013, 20:12

czy u was dyrektor przedstawił wam ewentualne kryteria zwolnień? u mnie na razie nie
~koraal

Napisano: 26 kwie 2013, 21:46

nie, ale uważam że wszyscy po 55 roku życia
~ela

Napisano: 26 kwie 2013, 22:38

a dlaczego po 55 roku życia?
~Marianna

Napisano: 26 kwie 2013, 22:40

u mnie ci co mają umowy terminowe, wszyscy grubo przed 55 rokiem życia
~lex

Napisano: 26 kwie 2013, 22:58

mamy nauczycieli dyplomowanych i mianowanych i zatrudnionych na kp. nikt na emeryturę nie może odejść, nikogo po 55 roku życia nie ma.więc kogo mogą zwolnić?tych na kn czy kp?
~Beata

Napisano: 27 kwie 2013, 8:24

Ela

polecam filmik, obejrzyj do końca tam kwintesencja
https://www.youtube.com/watch?v=wNBc8xIht-U
~Marianna

Napisano: 27 kwie 2013, 11:54

Beata jak w przyrodzie - stado pozbywa się najsłabszych. A tak zupełnie poważnie nie bardzo kumam o co biega z tymi kryteriami. Realizując cele placówki pod uwagę należy brać przydatność pracownika do misji placówki. Reszta jest nieważnym tłem - no nie powinna być ważna. Jednak w moim kraju to wszystko jest możliwe - siostra kogoś, mąż kładł komus płytki, samotnie z dzieckiem a spotyka się z radnym .......
~Marcin

Napisano: 27 kwie 2013, 12:28

No co Ty piszesz Marcin. Co ma radny do decyzji dyrektora? Masz suwerenne stanowisko i nawet o pensjach Ty decydujesz. Możesz najwyżej nie wygrać następnego konkursu ale będziesz mógł sobie patrzeć w twarz przy goleniu...
~kapek

Napisano: 27 kwie 2013, 12:52

Ej Kapku chciałbym decydować o wysokości wynagrodzeń pracowników, jak bardzo bym chciał. Zgadzam się, że warto rano patrzeć w lustro i widzieć swoja twarz a nie dup...... Jak dotychczas nie ma z tym problemów. A co do układów - Polska, mieszkam w Polsce......
~Marcin

Napisano: 27 kwie 2013, 17:03

ja wiem, że dyrektorzy nie mają łatwego życia. cenię takich, którzy podejmują dialog, negocjują , informują swoich pracowników, nie spiskują za plecami, takich którzy mają własne zdanie a nie są bezwolni i bezkrytycznie robią to co im kazano. ale kiedy dyrektor otwarcie daje ci do zrozumienia, że zwolni dyplomowanego bo jest za drogi to chyba nie jest w porządku. i jak zwykle mierni ale wierni będą pracować...
~Beata

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x