Kryteria zwolnień - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 29 kwie 2013, 17:09

Pierwsi wylecą rudzi, łysi i siwi.
Rudzi bo wredni, a siwi i łysi profilaktycznie (bo kiedyś też mogli być rudzi) ;)
Gdyby okazało się, że nadal potrzeba zwalniać, proponuję zagrać w \"dupniaka\", \"marynarza\" albo \"papier, kamień, nożyce\" ;)

Dyrektor, powinien oczywiście przejawiać jakąś inicjatywę a nie pozostawić wybór personelowi. Jest tu szereg różnych procedur, które mógłby wcielić np. \"palec pod budkę\"
~etatysta

Napisano: 29 kwie 2013, 19:21

Widzę, że nie tylko karciani sr...ja ze strachu ale kapki też. Uważam zwalnianie za przegięcie w stosunku do siwych bo podobno rudzi nigdy nie siwieją. Ja jestem łysy ale mam dowody z lat młodości, że nie byłem rudy. Zresztą mogę zapuścić kępkę na dowód....
~kapek

Napisano: 29 kwie 2013, 19:49

Masz rację, z tym rudym to przesadziłem. Sprawa trochę polityczna. Boję się, że przez ten wpis stracę pracę jak Gowin. ;)

No cóż, w takim razie pozostaje tylko dupniak jako najbardziej trafne kryterium doboru kadr ;)
~etatysta

Napisano: 29 kwie 2013, 23:47

U nas dyrektor poinformował nas dzisiaj, że 2 osoby muszą być zwolnione. Każdy ma zaproponować za jaką pensję jest w stanie pracować i dwóch z najwyższymi kwotami wylatuje. Tańsi zostają. Podobno tak mu kazali w powiecie zrobić.
~Ważne!

Napisano: 30 kwie 2013, 1:34

\"Tańsi zostają. Podobno tak mu kazali w powiecie zrobić\".
Świetnie - czyli będzie licytacja - paranoja. Ludzie nie dajcie się zwariować. PIP - aż się prosi. A swoją drogą fajnego macie dyrektora.
~Adam

Napisano: 30 kwie 2013, 2:08

Rany żartowałem! Chciałem sprawdzić czy śpicie.
~kapek

Napisano: 30 kwie 2013, 11:06

a ja mam nadziej że u mnie zostaną wszyscy ci co obecnie pracują i nie dotyczy to tylko wychowawców ale również pozostałych pracowników. można było już w 2009 roku warunki w starostwie były wynegocjowane ale ZZ nie wyraził zgody i zastanawiam się jak obecnie to wszystko się poukłada. obecnie negocjancie są prowadzone ale już z innego pułapu i wiem że to znowu będzie wina Dyrektora Starosty a nie tych co niezłe warunki odrzucili.
Kryterium - każdy powinien odpowiedzieć sam sobie czym jest dla mnie praca, praca w tak specyficznym zakładzie. ja byłem wolontariuszem, wychowawcą obecnie dyrektorem i wiem ze nadal się uczę i doskonały nie jestem ale sumienie podchodzę do pracy, pozostały zespół w większości wie na czym ta robota polega, ale niestety nie wszyscy i to nie jest uwarunkowane czy KN czy KP. ale wiem jedno jak będę musiał komuś wypowiedzieć umowę to swoje argumenty przedstawię. ale na dziś ja robię wszystko żeby pozostali wszyscy tylko nieraz się zastanawiam czy wszystkim na tym zależy. bo wielu w nas nie ma wykształconego krytycyzmu wobec własnej osoby.
~Damian

Napisano: 30 kwie 2013, 11:08

do Ważne niech napiszą ze za darmo, albo wszyscy tyle samo- c.h.o.l.e.r.a ale mogą tez wtedy alfabetycznie zwalnia- tyle jest sposobów na zwolnienie.
~Fasola

Napisano: 30 kwie 2013, 13:36

Dzięki Damian za Twoją wypowiedź. Jesteśmy zgodni z działaniach. Pozdrawiam i życzę powodzenia przy stole negocjacyjnym.
~Marcin

Napisano: 03 maja 2013, 14:03

WIECIE CO NAJLEPIEJ ZWOLNIĆ DYREKTORA! ON NAJWIĘCEJ ZARABIA-BĘDĄ OSZCZĘDNOŚCI!
~pomysłodawca

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x