No nic,człowieka nie zmienimy.Skoro jej jest tak dobrze,niech sobie żyje w swoim świecie,pełnym zawiści-tyle tylko ,że zostanie w nim sama,bo każdy bałby się w jej świat wejść-będąc pewnym,że będzie zdeptany...
Droga Basiu
ja mam prośbę zakończ swoje teorie na mój temat, pomyśl o sobie...to będzie bardziej zajmujące i wartościowe dla Twojego umysłu, gwarantuję. Po drugie jak chcesz rozmawiać to pamiętaj ...wyciąg ręce z kieszeni, nie żuj gumy i usiądź dopiero kiedy wskaże Ci miejsce.. Nie mniej dalsze rozmowy z zasadami czy bez nich, ale z twoim udziałem są bezsensowne. Ty tylko o plotach potrafisz, obgadywanie i pogoda na weekend..Ja dziękuję.
Słuszna uwaga. To regionalizmy powstałe od błędów językowych. Proszę mnie uwrażliwiać na tego typy błędy, zachęcam autora do zaadiustowania pozostałych moich postów, będę zobowiązana. Chcę jednak przypomnieć,że obowiązek przestrzegania zasad poprawnej pisowni dotyczy wszystkich - nieśmiało zatem zwracam uwagę, że i w Pan/i recenzji krytycznej pojawiły się błędy. Nie jest poprawną formą zadawać pytanie wprost, typu " Wyciąg z dziurawca - OK, ale wyciąg ręce??? To nie wynika z pośpiechu.To brak znajomości zasad, jakich??,
1. Powinno być: Powstaje zatem pytanie, czy autorka postu zna zasady ...itd.
2. Nie zachodzi potrzeba używania kilku znaków pytających, celem wyartykułowania błędu.
3. Nie stosuje się skrótów zapożyczonych, typu OK. Konsekwentnie wypada trzymać się reguł języka polskiego.
4. W recenzji mile widziana jest dygresja, typu: wytęż swój umysł. Ma to sens wówczas, kiedy recenzent jest pewien, że brak zastrzeżeń co do jego kondycji intelektualnej ( znajomość zasad pisowni).
Już widzę jak emilka założyła granatowy fartuszek z białym kołnierzykiem, zaplotła dwa warkoczyki z kokardkami, umoczyła stalówkę w kałamarzu i w wielkim skupieniu zaczęła pisać po śladzie.