kto płaci?

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~Alina

kto płaci?

Post autor: ~Alina »

Kto płaci za pobyt osoby w DPS - czy gmina, któr kieruje osobę czy ta na której ona terenie potem jest zameldowana, czyli de facto gmina miejsca zamieszkania mieszkańca DPS-u?
~gosc

Re: kto płaci?

Post autor: ~gosc »

gmina, która kieruje, gdzie podopieczny jeszcze ops-u zamieszkuję i gmina ta płaci przez cały czas
~prac. socj. z dps

Post autor: ~prac. socj. z dps »

gmina właściwa dla miejsca zameldowania stałego takiej osoby na pewno!
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

Proszę pomóżcie,skierowałam dziewczynę do DPS osoba bez dochodu odpłatność gminy,rodzina w tym przypadku siostry nie zawarły umowy na częściowe pokrycie kosztów pobytu.Chciałabym wystapic do sądu o alimenty,poprosze wzór takiego pisma,pragne zaznaczyc,,ze rodzina bardzo roszczeniowa.
Kasia
~Basia

Post autor: ~Basia »

czy w tym przypadku wyżej należy wysłać pismo o sporządzenie wywiadu do ops na którym mieszkają te panie.
~Gniewosz

Post autor: ~Gniewosz »

O rany Kasia, jak mniemam pracownik socjalny, a ustawy nie zna! Poczytaj kobieto, że rodzeństwo nie jest zobowiazane do dopłacania, bo to nie wstępni ani zstępni. Przeszkol się jeszcz i to sporo bo swoją niewiedzą jeszcze komuś zaszkodzisz!
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

To,że siostry nie są zbowiązane do alimentacji to ja doskonale wiem i ustawę znam,ale siostry sa bardzo bogate,matkę zabrały do siebie,a działkę siostry którą umieściliśmy to sprzedały.
Kasia
ODPOWIEDZ