Kto u was robi część D sprawozdania? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 08 kwie 2014, 14:05

Jak w temacie. Księgowość czy wy bujacie się z częścią finansową?
Karolina CB

Napisano: 08 kwie 2014, 14:08

Kochana księgowa.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2014, 14:10

ja robię wszystko, księgowa tylko sprawdza czy ok
a-druga

Napisano: 08 kwie 2014, 14:13

No właśnie... my mamy awanturę, bo nikt z działu nie chce robić części finansowej. Księgowa zresztą też nie chce. Taka spychologia... Ale moim zdaniem jak sama nazwa mówi część finansowa należy do księgowości... co zrobić?
Karolina CB

Napisano: 08 kwie 2014, 14:16

ja nie wyobrażam sobie robić tej cześci przeciez nie prowadzę ksiąg rachunkowych nie wiem co i z jakiego działa i paragrafu jest wydatkowane itp. Bez przesady to działka niestety księgowych. U mnie to robi ksiegowa cześc tylko rzeczy sobie wzajemnie uzgadniamy
MARTA II

Napisano: 08 kwie 2014, 14:21

A skąd bierzecie dane do tej części sprawozdania, zmyślacie?
Drukuje część D, zanoszę do księgowej i odbieram wypełnioną. Tak to wygląda u mnie. Z Księgową to ja mogę ewentualnie pośmiać się z co niektórych bzdur zawartych w sprawozdaniu a nie awanturować kto te część powinien zrobić.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2014, 14:24

Wygląda to tak, że księgowość drukuje świstek papieru, na którym mam wyszczególnione paragrafy i muszę sama sobie wszystko obliczyć. Albo trafię albo nie... tak właśnie robi się sprawozdania... :D
Karolina CB

Napisano: 08 kwie 2014, 14:26

U mnie część D wypełnia księgowa, mnie to w ogóle nie interere.
ki diabel

Napisano: 08 kwie 2014, 14:29

Szczęściarze! Zrobienie części D zajmuje mi cały dzień! I niestety zawsze mam do poprawy, masakra!
Karolina CB

Napisano: 08 kwie 2014, 14:37

Karolina
Ale to musi być jakoś kompatybilne ze sprawozdaniami finansowymi do gminy, które daje księgowa. CO na to Twój kierownik? U mnie od lat te rzeczy robią księgowe, musi to grać i tylko one są w stanie dobrze wypełnić część D. To tak, jakbym ja kazała jej robić całą resztę na podstawie świstków.
ki diabel

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x