Kto u was robi część D sprawozdania? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 08 kwie 2014, 14:39

Ja dostaję wydruki z wyszczególnionymi paragrafami i wydatkami w nich podzielonymi na rodzaj, rozdzielam odpowiednio i tyle
nie mam problemu z tym, że to robię
a-druga

Napisano: 08 kwie 2014, 14:42

ki diabel pisze:Karolina
Ale to musi być jakoś kompatybilne ze sprawozdaniami finansowymi do gminy, które daje księgowa. CO na to Twój kierownik? U mnie od lat te rzeczy robią księgowe, musi to grać i tylko one są w stanie dobrze wypełnić część D. To tak, jakbym ja kazała jej robić całą resztę na podstawie świstków.
Nikt nie przeczy, że musi być kompatybilne
Na podstawie wydruków z księgowości można to zrobić bez posiadania szczególnej wiedzy księgowej, wystarczą podstawy i doświadczenie
a-druga

Napisano: 08 kwie 2014, 14:46

Jasne. że można... tyle tylko, że jak jest jakieś przesunięcie i nikt nie poinformuje mnie o tym, ani nie widać tego na wydrukach, to niestety ale mam sprawozdanie błędnie zrobione i lecą korekty. Moje stanowisko jest takie, że część finansową powinna robić księgowa. FA ma wystarczająco dużo pracy z dłużnikami i ciągle mieszającymi wierzycielkami.
Karolina CB

Napisano: 08 kwie 2014, 14:54

moje stanowisko wymaga żebym to liczyła, a księgowość informuje mnie na bieżąco o przesunięciach
a-druga

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x