mam problem, petent dostarczył dziś decyzję z KRUS-u o wyłączeniu go z ubezpieczenia zdrowotnego od 01-07-2013r., decyzja jest ze stycznia, zgłosił to dopiero dziś - czy składkę zdrowotna też mamy wyrównywać? czy należy go zgłosić na bieżąco od marca 2015 ? jak robicie?
z ubezpieczenia społecznego też został wyłączony i nawet zwrócono mu opłacone składki, dzwoniłam do ZUS-u powinniśmy składkę zdrowotną wyrównać od 15-05-2014r., t.j od dnia wejścia w życie a społeczne od 01-07-2013r., )
Mnie ZUS potrącił kwotę którą przekazałam za osobę z KRUS (od IX.2014) i rozliczył proporcjonalnie na odsetki i na kapitał. Mam teraz niedopłatę na koncie co mam zrobic?
a dlaczego odsetki? to nie jest twoja wina - ja mam zamiar napisać pismo, że osoba zwróciła sie pismem z dnia po wyłączeniu z KRUS o uregulowanie składek , a może zadzwonic do nich i pogadać?
Z jakim kodem odprowadziłaś składkę czy z 300000 . Ja zgłaszam z kodem 142200 ,, zeruje od 01.07.2013r. A składkę przekazuje z kodem 300000 np. w lutym 2015r. od kwoty 21 x 520 = 10920, i jest ok
oj ja dostałam całą korespondencję odnośnie składek odsetek. cała makulatura. nasz wydział cghyba ma za dużo wolnego, Ministerstwo swoje, wydział swoje, zus swoje. Napisaliby raz a dobre, a nie te bzdety nam przysyłają. pewnie na dole za 1200 zł zrobią szaraki.