kurator i kierownik - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 21 lis 2013, 1:11

Lepiej jak jest kuratorem , niż STRESOREM PRACOWNIKÓW!!!!
~Natka

Napisano: 21 lis 2013, 1:36

Jak kierownik może robić takie błędy ortograficzne. Zrezygnuj z obydwu funkcji bo wstyd za takie sprawozdania ( KAŻĘ !).
~ciekawska

Napisano: 21 lis 2013, 10:08

drogi @gościu - a ja tam uważam, że masz zdrowe i niezakłamane podejście do roboty w tym sektorze (jak napisałeś \"zależy mi na pieniądzach\"). I tak trzymać! Dlatego, znając tak naprawdę powody pracy w OPS moich znajomych, a domyślając się tych powodów u reszty socjali nie lubię oficjalnych spotkań z mikrofonem, gdzie w żywe oczy łga się o priorytetach \"że to niby klienci najważniejsi\". Gdzie oczywiście to nieprawda bo hajs na koncie jest najważniejszy. Klienteli w naszym kraju nie zabraknie, a forsy na socjali to i owszem.
Tylko ciekawi mnie jedno: piszesz, żeś kierownik. Nie wiem ile na tym stanowisku zarabiasz, ale o ile się orientuje nie jest to na takim etacie marne uposażenie, mimo to nadal poszukujesz alternatywnych źródeł dochodu ryzykując wykryciem i być może konsekwencjami? Co czyni Cię takim desperatem? Narobiłeś dzieci i trza opłacić sute alimenty? Wziąłeś kredyt w Providencie? Utrzymujesz kochankę a żona chce powiększyć cy.cki? Musi być jakiś powód, bo sama pazerność bez dobrego uzasadnienia, źle wpływa na karmę...
~fenix

Napisano: 21 lis 2013, 12:28

To jest niedopuszczalne i jeszcze chwali się na forum ,skoro Ty tak pracujesz gościu to nie wyobrażam sobie co wyprawiają Twoi pracownicy.
~kasia

Napisano: 21 lis 2013, 12:42

Oni tańczą dla niego/niej.
~.

Napisano: 21 lis 2013, 13:49

A kurator i rodzic dziecka czy łączenie tych funkcji jest możliwe.
~?

Napisano: 21 lis 2013, 14:42

a Ty emilka uważasz, że każdy \"ktoś\" pojawiający się na formum pod pseudnimem \"gość\" to jedna i ta sama osoba??? No brawo!!! Gratuluję spostrzegawczości :)

dodam, że ja inny \"gość\" niż ten, który załozył wątek.
~gość

Napisano: 21 lis 2013, 14:45

gościu, a co wpisujesz w oświadczeniu majątkowym, czy zapominasz o dochodach z funkcji kuratora? a co na to Twoi zawodowi kuratorzy, przecież wiedzą co i komu dają? też im to nie przeszkadza?, widać nie. Jak można z siebie robić taka pazerną .... co na to Twoi podopieczni?
~micha

Napisano: 21 lis 2013, 15:13

Pełnienie funkcji kuratora i kierownika ops-u nie jest sprzeczne z ustawą o pracownikach samorządowych. Rozumiem, że rejon kuratorski jest zbieżny z rejonem opiekuńczym. Taka sytuacja powoduje, że przy współpracy z instytucjami można o wiele skuteczniej działać na rzecz osoby/rodziny. Nie ma nic złego w tym, że kurator poucza osobę o możliwości ubiegania się o świadczenia z pomocy społecznej. Szkoda, że pracownik socjalny wcześniej \"nie zauważył\", że rodzinie/osobie należy pomóc. Kierownik teraz bedzie miał możliwość dokonania oceny pracy socjalnej swoich pracowników.
~Teśka

Napisano: 21 lis 2013, 15:18

Wiesz co Teśka lepiej się nie wypowiadaj jak masz takie głupoty pisać
~kasia

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x