LBA - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 05 mar 2015, 14:13

Mam pytanie dotyczące LBA. Czy Waszym zdaniem można dać dofinansowanie do przerobienia pomieszczenia na łazienkę? Obecnie znajduje się tam pomieszczenie gospodarcze.
Marcin.

Napisano: 05 mar 2015, 15:04

Jesli chcesz dofinansować to dla bezpieczeństwa musi to być pomieszczenie obecnie w stanie surowym - bez tynków itp. które pozwala domnienywac że łazienka jest właśnie w fazie totalnego remontu
dddd

Napisano: 09 mar 2015, 9:28

Wg mnie nie, ponieważ bariery muszą istnieć żeby je likwidować... w tym przypadku nie ma nic więc nie ma barier a ze środków PFRON nie można dofinansowywać budynków np. w trakcie prac wykończeniowych...
kasiap

Napisano: 17 mar 2015, 19:00

jak coś "przerobisz" to nie można nie dać
imc

Napisano: 08 kwie 2015, 19:46

Niech wstawia wiaderko opowiedzą że to ich wc. Jak wiadomo wiaderko może się wywrócić i nie jest przystosowane dla niepelnosprawnego, więc jest już bariera która należy zlikwidować. Można zamocow
ać ytak wiaderko aby się nie przewracalo, ale jak je opróżniać... Więc zamontowanie wc jest w tym wypadku likwidacja bariery. To samo z miska zamiast natryskiem. Likwidacją bariery będzie dostosowanie miski do potrzeb niepelnosprawnego czyli montaż brodziki i natrysku.. Tego tłumaczyć nie trzeba....
aska56

Napisano: 09 kwie 2015, 8:41

Chciałabym spojrzeć w oczy temu komuś w Ministerstwie kto uważa, że brak łazienki nie jest barierą, a dostosowanie pomieszczenia na łazienkę - podwyższeniem standardu życiowego.
Magma

Napisano: 09 kwie 2015, 10:00

Zależy od sytuacji, jeżeli jest w domu łazienka ale jest tak mała że nie da się jej dostosować dla osoby np. na wózku, albo ma łazienke na piętrze i nie może na wózku do niej wjechać to wg mnie uzasadnione jest poszerzenie łazienki lub dostosowanie pomieszczenie np. gospodarczego na łazienke.
Malena

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x