AS preferowane wnioski C3 - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 04 mar 2015, 10:01

jak rozumiecie ust. 20 Kierunków? czy zmieniacie te karte oceny wniosów w zwiazku z tym zapisem, jesli tak to jak?
Gość

Napisano: 04 mar 2015, 10:19

no wlasnie karta oceny merytorycznej musi sie zmienic?
Gość

Napisano: 04 mar 2015, 10:45

???????????
Gość

Napisano: 04 mar 2015, 11:01

mysle nad zmianą tej katy od wczoraj i totalnie nie mam na nia pomysłu :( nie wiem co powinnam uwzglednić
Lila

Napisano: 04 mar 2015, 11:25

mnie to tez zastanawia, mam po prosty przyznawać 50 % pkt za sam fakt złożenia wniosku w danym obszarze ?
gav

Napisano: 04 mar 2015, 11:43

sa PCPR ktore umieszczaja juz wnioski i karty zostawiaja bez zmian, moim zdaniem zle robia.
Gość

Napisano: 04 mar 2015, 12:37

Szanowna Pani

w odpowiedzi na zapytanie telefoniczne uprzejmie wyjaśniam:

W bieżącym roku zadaniem priorytetowym dla Funduszu jest to pomoc w zakupie protezy kończyny, w której zastosowano nowoczesne rozwiązania techniczne. Oznacza to, że wnioski pozytywnie zweryfikowane pod względem formalnym w tym obszarze - są uprzywilejowane względem innych wniosków przewidzianych do dofinansowania w ramach programu.

Zgodnie z ust. 20 pkt 1 dokumentu pn. „Kierunki działań (…)” w 2015 roku preferowane są wnioski w ramach Obszaru C Zadanie nr 3 - suma punktów preferencyjnych nie może stanowić mniej niż 50% maksymalnej liczby punktów możliwych do udzielenia w ramach oceny merytorycznej wniosku. Pozostałe kryteria oceny merytorycznej wniosków określa realizator programu.

Realizacja ww. zasady może być uzależniona od sposobu dystrybucji środków PFRON w ramach realizacji wniosków – tj.:

- gdy obowiązuje jedna lista rankingowa dla wszystkich wniosków (która jest realizowana do wyczerpania poszczególnych limitów) – wówczas sam fakt aplikowania o pomoc w ramach Obszaru C Zadanie nr 3 upoważnia już na wstępie rozpatrywania wniosku do przyznania Wnioskodawcy połowy punktów w ogólnej punktacji (z maksymalnej liczby punktów możliwych do zdobycia); kolejne punkty wniosek zdobywa zgodnie z zasadami określonymi przez Realizatora programu; wnioski mogą być realizowane w kolejności uzyskanych punktów – a więc w pierwszej kolejności będą realizowane wnioski inwestycyjne (uwaga na minimum punktów uprawniających do uzyskania pomocy),

- gdy są co najmniej dwie listy rankingowe (bo może być ich więcej) – np. w podziale na charakter środków PFRON, z których realizowane są wnioski (inwestycyjne lub bieżące) – wówczas preferencja nie dotyczy wniosków realizowanych ze środków bieżących (M I: A2, B2, D) i mogą być one realizowane z uwzględnieniem minimum punktów uprawniających do uzyskania pomocy, a w przypadku wniosków realizowanych ze środków inwestycyjnych (Moduł I: C2, C3, C4) decydujące znaczenie będą miały punkty przyznawane przez Realizatora programu zgodnie z zasadami przyjętymi przez Realizatora programu, które powiększając sumę punktów ogólnie – decydują o kolejności realizacji danego wniosku.

Z poważaniem
Gość

Napisano: 04 mar 2015, 12:45

i jak to rozumiecie czy moge zachowac stara karte oceny i jak mialam tam max punktów 180 to w zasadch napisac ze jak bedzie wnosek na proteze to otrzymuje + 90 pkt? czy do karty wlozyc pozycje proteza i tam dac pkt? ale ja mysle ze I wersja
Gość

Napisano: 04 mar 2015, 12:58

z czego wynika ze wnioski inwestycyjne sa preferencyjne?
Gość

Napisano: 04 mar 2015, 15:52

Ja zrobilam u siebie w taki sposób że w karcie wpisałam dodatkowy punkt (ubieganie się o protezę) i za to dałam polowe wszystkich możliwych do osiągnięcia punktów. w moim przypadku jest to 90. Tak jak wcześniej punktowaliśmy wysoko studentów, pracujących itd, to teraz musimy tak punktować protezy. oczywiści poza tym możemy ustalić sobie jeszcze inne kryteria dla nas ważne ale już punkty będą mniejsze.
pcpr

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x