legitmacja członka gkrpa

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
~kasia

legitmacja członka gkrpa

Post autor: ~kasia »

Czy dysponujecie legitymacjami członka komisji rpa? Jeżeli tak, to może ktoś się podzieli opracowaniem? Legitymacja jest konieczna podczas komtroli punktów sprzedaży alkoholu, stąd moja prośba.
~zyta1977

Re: legitmacja członka gkrpa

Post autor: ~zyta1977 »

Nie mamy legitymacji, okazujemy sie podczas kontroli upowaznieniem od Burmistrza do porzeprowadzenia kontroli punktow sprzedazy napojow alkoholowych.
~kasia

my do tej pory też tak robiliśmy, ale z ustawy o swobodzie działalności gopspodarczej wynika, że musi być: po pierwsze legitymacja, po drugie - upoważnienie. Dotyczy to także członków komisji.
~xyz

Post autor: ~xyz »

ja też mam legitymację
~nowa

Post autor: ~nowa »

napisz proszę jaki artykuł o swobodzie działalności gospodarczej o legitymacji mówi bo my mamy tylko upoważnienia.
~kasia

art. 79a, ust. 1 oraz ust. 6, z którego wynika, że w upoważnieniu powinnien być wymieniony numer legitymacji osoby upoważnionej do kontroli. Nie ma od tego żadnych odstępstw; na każdym szkoleniu to podkreślają.
~nowa

Post autor: ~nowa »

dzięki
ODPOWIEDZ