Lewak krytykuje Owsika - HYdE PaRK

Strona 1 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 10 sty 2016, 19:31

"... Gdy w tym roku poseł PiS Stanisław Pięta napisał na Twitterze o WOŚP, publicysta Piotr Ciszewski z portalu Lewica.pl (na co dzień ostro krytykujący prawicę) napisał na Facebooku: „Histeria, że PiS »chce zniszczyć Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy«, ponieważ poseł Pięta mówi o zakazie udziału funkcjonariuszy państwowych w akcji, mnie po prostu śmieszy. To powrót do normalności. Akcja charytatywna jest z założenia akcją społeczną, a nie wspieranym przez państwo wydarzeniem. Chory był udział w niej wojska, policji, a nawet dawanie datków przez ministrów, którzy powinni raczej dbać o odpowiedni budżet służby zdrowia”.

Wcześniej Ciszewski opublikował na portalu Lewica.pl tekst zatytułowany „Wielka Orkiestra Hipokryzji”, pisząc, że działanie WOŚP za rządów PO było szczytem obłudy: „Sam minister zdrowia Bartosz Arłukowicz zorganizował aukcję na WOŚP wspierającą ochronę zdrowia, za którą odpowiada... Ministerstwo Zdrowia. Pan Arłukowicz, aby wspomóc zakup sprzętu dla szpitali, wystawił na aukcję sesję treningową w symulatorze lotu śmigłowcem ratowniczym. (…) Może Ministerstwo Infrastruktury i Rozwoju zorganizuje aukcję charytatywną na budowę dróg oraz mieszkań, a Ministerstwo Edukacji na pomoc dla szkół?”. ..."
aleyaya

Napisano: 10 sty 2016, 19:37

Jak narodziła się koncepcja kontrolowania zbuntowanej młodzieży w PRL? W 1988 r. Aleksander Oskin, sekretarz ambasady ZSRS w Warszawie, udzielił wywiadu tygodnikowi „Zarzewie”, w którym radził komunistycznym młodzieżówkom, jak postępować z subkulturami. Rozważał: „Do komitetu Komsomołu przychodzi grupa muzyków i mówi: chcemy powołać klub heavy-metalowy”. Zdaniem Oskina może się zdarzyć, że za biurkiem w organizacji siedzieć będzie biurokrata, który ich przegoni: „Jeśli sami znajdą piwnicę, tworzą nieformalny klub »metalistów« [tak przetłumaczyła to słowo redakcja – przyp. PL], oklejają go plakatami (…). Słuchają muzyki z różnych źródeł. Na przykład zachodnich radiostacji. A te (...) przeplatają muzykę tekstami czysto politycznymi”. By do tego nie dopuścić, należy „znaleźć z takimi grupami wspólny język” i „wypracować formy współpracy”.

Luzacka radiowa Trójka, Rozgłośnia Harcerska, w której pracował Owsiak, kontrolowane festiwale – wszystko to była realizacja koncepcji Moskwy. Wspomniany anarchista Marek Kurzyniec, w latach 80. działacz antysystemowego, ekologicznego ruchu Wolność i Pokój, mówił w wywiadzie dla pisma „Lampa” z 2004 r. o roli Owsiaka w całej tej układance następująco: „Po wyjściu z podziemia okazało się, że jest mnóstwo instytucji, taki Polski Klub Ekologiczny albo stowarzyszanie »Wolę Być« założone przez pismo »Na Przełaj«, czyli pion młodzieżowy PZPR, czyli Jurek Owsiak. Myśmy dymili, ludzie siedzieli po więzieniach za służbę zastępczą, a on na falach Rozgłośni Harcerskiej lansował Stowarzyszenie Miłośników Chińskich Ręczników, trututu uwolnić słonia, a Sławek Dutkiewicz wtedy gibał, i był po trzymiesięcznej głodówce. No więc powiem szczerze, że jak teraz tę mordę widzę... Mało jest takich osób, ścierwojadów, które budzą moje negatywne emocje, bo staram się być ewangeliczny, Owsiak tak. Mógł trzymać mordę w kubeł”.
c.d.

Napisano: 10 sty 2016, 19:45

c.d.

Napisano: 12 sty 2016, 14:34

re:

Napisano: 13 sty 2016, 13:53

Nie popieram inicjatywy Owsiaka. Nie podoba mi się. Wiem, wiem, słyszałam.. cel szlachetny, intencje czyste i pomoc bezinteresowna, kto by z tym dyskutował.Czystą naiwnością jest takie myślenie.To moje zdanie. To biznes, układy- dziwne relacje, powiązania..Ktoś kiedyś opracował dobra strategię, psychologia zadziałała i tak zostało.
Anioł

Napisano: 13 sty 2016, 19:59

Tak jak wszędzie są układy ,układziki,powiązania-WSZĘDZIE,więc nie rozumiem niezrozumienia...
Napisz oświadczenie,że nie zgadzasz się na używanie sprzętu ratującego życie, kupionego za pieniądze z Orkiestry,pokaż że się na to nie zgadzasz.
Basia34
Stażysta
Od: 22 sty 2015, 0:14
Zajmuję się:

Napisano: 13 sty 2016, 21:49

Co mi po sprzęcie ratującym życie, gdy on i jego lewaccy kompani sprawiają, że żyć mi się nie chce, bo nie ma dla ludzi młodych przyszłości w tym kraju.

Czy każdy kto poszedłby do telewizji i powiedział będę zbierał fundusze charytatywne dostałby taką oprawę i tyle czasu antenowego? To daje do myślenia. Do myślenia też daje to, że o-WSI-ak przegrał sprawę w sądzie z blogerem "Matka kurka" dlatego, że na wezwanie sądu nie przedłożył dokumentów finansowych.

Ktoś świetnie to wymyślił. Przy okazji kanalizowania niezadowolenia młodych ludzi, którym odebrano w większości możliwość godnego życia w Polsce, jako produkt uboczy powstaje też jakieś dobro. Ludzi otumania się więc tymi okruchami dobra mimo woli powstają przy okazji prowadzenia wielkiej akcji socjotechnicznej na młodych ludziach. Przekaz jest infantylny ale do ludzi trafia. Jest coś w rodzaju "Co z tego, że dzieci mają popsute zęby? Przecież dajemy im cukierki, które są ich radością". Co pozostanie tym "dzieciom" gdy "dorosną"? Niestety tylko proteza życia.
homer

Napisano: 14 sty 2016, 11:29

A róbcie co chcecie,według własnego sumienia,według własnych wartości,priorytetów,kłóćcie się,szukajcie we wszystkim złego.Ja chcę żyć pełnią życia ,a nie ciągle narzekać i szukać we wszystkich wroga ,bo tego życia niewiele mi pozostało.miłego dnia
Basia34
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 14 sty 2016, 11:45

kurczę, jeżeli liczba przy twoim imieniu to wiek, ja jestem starszy od Ciebie a Tobie:
"tego życia niewiele mi pozostało"
to ja zaczynam trumnę zamawiać. Coś w dębie chyba....
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 14 sty 2016, 12:12

haha,a co myślisz,że żyć będziesz wiecznie? ludzie chorują,ludzie umierają,czasem nawet nie wiedząc,że za rok już mnie tu może nie być...
dopóki człowiek nie odczuje tego na własnej skórze to nie wie co to czas... czas,jaki czas? ile jeszcze? nie,nie histeryzuję, jedynie mówię co myślę,więc jeśli jesteście w pełni sił,zdrowi ,to się cieszcie,a nie narzekajcie.oceniajcie mnie proszę bardzo,niektórzy tutaj bardzo lubią oceniać...
Basia34
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 1 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x