LIST OTWARTY - HYdE PaRK

Strona 2 z 19    [ Posty: 183 ]

Napisano: 07 mar 2013, 20:28

Co rząd zrobił w tej kwestii - NIC; nie ma planów, projektów, zaniechano wszelkich prac nad jakimikolwiek rozwiazaniami dla dzieci i mlodzieży, rodzina jest spychana na margines i to w jaki sposó ja ( rodzinę ) nęka się za rządow Platformy Obywatelskiej
- skala tego problemu przerasta wszystkie dotychczasowe rządy, a skutki zaburzen w funkcjonowaniu rodzin i ich czlonkow sa codziennie widoczne w prasie, dzieciobojstwo, przemoc, zaginiesi, wypadki - to nie sa jednostkowe sprawy to juz prawie dzień powszedni - i to sie proszę Państwa nazywa LUDOBOJSTWO
to nic innego
i tu trzeba natychmiast przedsięwziąć środki zaradcze, aby rodziny ochronic, aby mogły złapac oddech i nie jest to strawa ambicji opozycji bo ona nie ma z tym nic wspólnego, a jezeli rząd nie dostrzega problemu to tym gorzej świadczy o tym rządzie
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 07 mar 2013, 20:37

5. Co w kwestii rodziny zrobił rząd Tuska?
Odkad powstały jakiekolwiek prace nad ustawą o zawodzie pracownika socjalnego ( celem ułatwienia tej grupie zawodowej pracy z rodzina) jest to pierwszy i jedyny rząd, który całkowicie zignorował ten problem i zaniechał calkowicie prac nad ustawą o zawodzie pracownika socjalnego ( pismo Jaroslawa Dudy na dowod) mało tego, dzisiaj zwalnia się starszych, doświadczonych pracowników socjalnych pod byle pretekstem, a faktyczne powody są ukryte i ten rzad - rząd PO próbuje je zamiesc pod dywan
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2013, 21:15

jakie to powody, rząd PO dał poprzez ZANIECHANIE PRAC NAD USTAWA O ZAWODZIE PRACOWNIKA SOCJALNEGO na

5a - przyzwolenie na zwalnianie pracowników 50 plus i tym samym brak prawnych rozwiazań ułatwil bezprawne dzialania pracodawców tej kwestii ( osobiście od 4 lat walczę o swoje prawa z OPS Gliwice) )
oszczędności na braniu przez OPS odpowiedzialnosci za problemy zdrowotne i choroby zawodowe, oraz wszelkie skutki związane z tym problemem rząd probuje ukryc pod dywan ignorując głos środowiska, mało tego, ze ignorujac to jeszcze osmieszając pracownikow, ktorzy aktywnie dzialali na rzecz pomocy w rozwiazaniu kwestii dotyczących spraw pomocy spolecznej.

Problemy, które wynikaja z długoletniej pracy w profesji pracownik socjalny, a ktore inne zawody mają uregulowane jako roczne urlopy dla poratowania zdrowia w przypadku pracowników socjalnych zostały cynicznie skwitowane przedlużeniem wieku emerytalnego bez żadnego zabezpieczenia socjalnego oraz jakiejkolwiek pomoc ( ponieważ rząd PO piętnuje osoby, ktore w jakikolwiek sposób staraja się wyrazić swoje niezadowolenie ( pietnuje poprzez pomysły rodem z PRL-unp. rozbudowę lecznictwa psychiatrycznego, ignorowanie problemów tej grupy społecznej i ich klientów

jak wiadomo aby zachęcic po transformacji społecznej w latach 90-tych młodych ludzi nieprzygotowanych do tego zawodu zatrudniało się osoby bez merytorycznego przygotowania co w tej chwili wychodzi jako zaburzenie psychiczne znane pod nazwą PTSD (ten problem probuje zamiesc rząd PO pod dywan) - traci na tym człowiek, ktory wszystkie swoje siły i młodosc adoptował aby pomagać zawodowo innym - dzisiaj rząd Donalda Tuska zamiast podziękowania śmieje się w oczy i cynicznie lekceważy życie i jakosc życia nieraz urągających godności pracownika socjalnego tych ludzi
w celu unikniecia wyplacania nagrod za wysluge lat ( kwestie oszczędnosci)
w celu zwolnienia etatu dla mlodszego, tańszego pracownika socjalnego rząd PO manipuluje niewygodnymi faktami takimi jak te, ze osoby zaangażowane w pomoc społeczną są nękane, zastraszane, częstym środkiem do celu jest ostracyzm, niespójność, a to wszystko za przyzwoleniem rządu,
podsycanie walki pokoleń co doprowadziło wielu pracowników do ROZSTROJU ZDROWIA ( to tez mozna rozpatrywać w w kontekście Konwencji o LUDOBÓJSTWIE)

I pisze to jako osoba, która przez dwa lata pilnie studiowala temat w ramach szkolenia II stopnia w zakresie pracy socjalnej z osobami zaburzonymi psychicznie - wiec temat jest mi bliski i znajomy ( krotko rzecz ujmując nie jestem laikiem)
~dzibar

Napisano: 07 mar 2013, 21:17

19:15 wylogowało mnie - potwierdzam wpis
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2013, 21:32

trochę się rozpisałam, ale w liście otwartym postaram się ując to krócej, myślę jednak, ze warto pomóc opozycji PiS bo oni zrobili wszystko co powionni zrobic, a my też powinniśmy odpowiedzieć bezstronnie sobie na pytanie czy dalej chcemy tak żyć - czy tez wspólnymi siłami cos zmienimy, cos co można - i moim zdaniem trzeba zmienić.
A RZĄD TECHNICZNY PROFESORA GLIŃSKIEGO TO MOIM ZDANIEM WSPANIALA ALTERNATYWA dla rządu Donalda Tuska i mozliwosc wyegzekwowania zmian tam gdzie one sa konieczne,a nikt inny tego nie zrobi ( żadna partia) bo bedziemiala za dużo do stracenia

no bo kto będzie chciał np. uregulować w slużbie zdrowia kwestie zadłużenia szpitali, albo kolejki pacjentów do szpitala czy specjalizty - a rząd PO totalnie pofolgowal sobie z ta kwestia i nie zamierza z tym nic robic - jak to widać
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2013, 21:33

wieczorowa odlotowa impra
~totalna....

Napisano: 07 mar 2013, 21:36

Dzibar jara od popołudnia. Niedługo zaśpiewa \"motylem jestem\".
~Adam

Napisano: 07 mar 2013, 21:42

była ale utyłam - dzibar \"gdyby głupota miała skrzydła wyleciałabyś przez okno jak gołębica\" - jak byś nie wiedziała to parafraza z klasyka polskiego kina

i dla wyjaśnienia
to link do słowa parafraza

https://pl.wikipedia.org/wiki/Parafraza

i po przeczytaniu wszystko ci się rozjaśni
~ad vocem

Napisano: 07 mar 2013, 21:44

radzę powstrzymać sie od komentarzy bo stawiam bardzo poważne zarzuty i mam zamiar sfinalizować sprawę zgodnie z włąściwoscią - a wiec do prokuratury tez trafi kopia
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2013, 21:47

z pewnością potraktują cię tam równie poważnie jak i tutaj
:))))))))))))))))))))))))
~p

Strona 2 z 19    [ Posty: 183 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU