Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale jak bardzo pozytywna to informacja. Nie po raz pierwszy strażacy udowodnili, że są bardzo dobrze przeszkoleni, zorganizowani i najlepiej znają teren.
GRATULUJĘ wszystkim skutecznosci i normalnosci, a przy okazji pozdrawiam Marka S. - strażaka, który wiele mi opowiadał jak wspaniałych ma kolegów w Ochotniczej Straży Pożarnej ( w OPS-ie w którym pracowałam - kiedy w ramach "awansu" po zdegradowaniu ze specjalisty do starszego pracownika socjalnego - odizolowano mnie od innych pracownikow socjalnych własnie w archiwum mialam swój pokoj wsrod szafek na okolo.
Powiadają, ze dobrym ludziom dobre rzeczy się przytrafiają - mnie właśnie tacy fajni młodzi ludzie wówczas dotrzymywali towarzystwa ( gdyby nie oni to odcięta bym była praktycznie od świata na dlugie lata)
Wtedy dowiedzialam się dużo o Ochotniczej Straży Pożarnej, a pracujac z Markiem nie dziwi mnie fakt, ale potwierdza tylko slowa Marka - pasjonaty, że prawdziwy strazak to facet i filozofia i jak slyszę "Strażak" to od razu czuje szacunek do takiego człowieka.
Jeszcze raz gratuluje i pozdrawiam i zycze sobie i innym takich Marków i Strażaków wokół siebie