listy wypłat zasiłków - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 5    [ Posty: 45 ]

Napisano: 12 lut 2014, 14:37

Każdy za swoją pracę jest odpowiedzialny. Nie może być tak ,że ktoś coś robi a odpowiedzialność ponosi ktoś inny.
~ala

Napisano: 12 lut 2014, 14:48

i tak za wszystko odpowiada kierownik a jak sobie zorganizuje pracę z zespołem to jego i jego pracowników sprawa.
~prac.socjalny

Napisano: 12 lut 2014, 14:51

My socjalni robimy listy wypłat do banku, składki zdrowotne, stypendia, ZI, sprawozdania, wywiady do przyznania św. pielęgnacyjnego, wywiady do komisji alkoholowych, wypisujemy kopert i zanosimy je na pocztę, opracowujemy ocenę zasoby pomocy społecznej, opracowujemy w pomoście całe decyzje o przyznanie zasiłku, pracujemy w projekcie systemowym PO KL, jeździmy w teren swoimi samochodami, nie mamy ekwiwalentu za odzież, używamy swoich tel. komórkowych do pracy w terenie, itd. itd.
~Marta

Napisano: 12 lut 2014, 14:55

Owszem za całość odpowiada kierownik, tylko,że to nie zwalnia pracowników z odpowiedzialności za swoja pracę. Mam wrażenie w wypowiedzi wcześniejszych,że jak odpowiada kierownik to zwalnia to was z poczucia odpowiedzialności za własną pracę. Wstyd by mi było gdyby mój kierownik tłumaczyłby się za coś co ja źle zrobiłabym.
~ala

Napisano: 12 lut 2014, 15:09

to wzorowa z ciebie dziewczyna wiedz nie myli się ten co nic nie robi
~prac.socjalny

Napisano: 12 lut 2014, 15:47

u nas pracownicy tylko robią wywiady, ja mam niepełny teren, ZI, cały POMOST, pisanie decyzji - wszystkich i zasiłki oczywiście z pomocy społecznej, ubezpieczenie POKL składki z kontraktu, listy wypłat, sprawozdania i nie wyobrażam sobie żeby to robił kierownik a tym bardziej księgowa
~pracownik

Napisano: 12 lut 2014, 15:49

U nas jest pracownik ds administracyjnych i to on obsługuje program od a do z.
~Ja

Napisano: 12 lut 2014, 15:49

a w innych siedzą na du pach i patrzą, żeby to księgowa albo kierownik za nie zrobili, nawet pism dobrze napisać nie potrafią, tylko się wymądrzać
~...

Napisano: 12 lut 2014, 15:51

Ale ja nie napisałam,że jestem nieomylna!. Oczywiście,że każdemu zdarzy się pomylić, tylko jeśli pomyliłam się ja, to i ja za to odpowiadam, nie zwalam że szef nie widział i podpisał, to znaczy że za to odpowiada.
~ala

Napisano: 12 lut 2014, 15:53

W małych gminach nie ma wymaganego wymogu zatrudnienia pracowników socjalnych/1 na 3000 tys.mieszkańców/ a wy tu wyskakujecie z pracownikiem administracyjnym.
~kasia

Strona 2 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x