listy wypłat zasiłków - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 4 z 5    [ Posty: 45 ]

Napisano: 13 lut 2014, 12:14

Dajcie spokój, każdy chyba zna swój zakres obowiązków i nie ma co dyskutować w tym temacie. Są jednostki gdzie pracownicy socjalni zajmują się tylko wywiadami i pracą w terenie, a reszta spada na pracownika ds administracji, są jednostki gdzie takich pracowników nie ma i pracownicy socjalni robią wszystko począwszy od wywiadów skończywszy na sprawozdaniach. Uważam, że księgowi i tak mają sporo aby zajmować się jeszcze dodatkowo programem z pomocy.
Do ~ Kasia może u Ciebie pracownik administracyjny tylko sprząta. U nas taki pracownik ma wiele do zrobienia, i dodatkowo jest pomocnikiem księgowej.
- dodatki mieszkaniowe
- TT-Pomoc od a do z ( łącznie ze sprawozdaniami)
- poczta
- faktury
- zamówienia publiczne
- prace informatyczne w tym redagowanie strony
- Płatnik ZUS itd...... Etc.

A potem również znajduje czas na to aby leczyć hemoroidy .....
~Ja

Napisano: 13 lut 2014, 14:09

mam pytanie czy drukując listy wypłat drukujecie do banku i księgowości bezpośrednio z systemu czy przepisujecie to jeszcze np do excela ?
~kara

Napisano: 13 lut 2014, 14:10

U nas bezpośrednio z systemu.
~ala

Napisano: 13 lut 2014, 14:33

Bezpośrednio z systemu u nas jest jedna lista, uzupełniona podpisami czy Nr KW jest kserowana. Także oryginał dla księgowości, a kopia do miesięcznych dokumentów.
~Ja

Napisano: 13 lut 2014, 16:00

a w jaki sposób na listach przenosicie kwoty (do przeniesienia - z przeniesienia) nie wiem jak to ustawić w tt-pomoc
~kara

Napisano: 13 lut 2014, 16:23

jak pisałam wszystko robię w pomoście od a do z, również listy wypłat z systemu i eksport przelewów bankowych (większość idzie na konta), aktualizacje, sprawozdania, a księgowa taka zarobiona, że jest problem żeby uzgodnić sprawozdania, o listach wypłat nie ma mowy żeby to ona robiła
~pracownik

Napisano: 13 lut 2014, 16:40

To może ustawić tzn. opis listy , kwoty do przenoszenia tylko administrator. Zwykły użytkownik nie ma dostępu do takich okien.
~ala

Napisano: 13 lut 2014, 17:07

~Kara tworząc listę masz opcje do druku i jesli masz np 10 stron jednej listy to system sam pokazuje kwotę listy danej strony a potem na konu ostatniej strony jest suma wszystkich stron.
~Ja

Napisano: 13 lut 2014, 18:31

Oczywiście , że nie może ! od list wypłat jest księgowa/wy lub inny pracownik administracyjny. Mój Boże ,Jesteś chyba Prekursorką zmian Służb Socjalnych. Rozumiem że za to pracą socjalną zajmować się będzie w tym Ośrodku .....Księgowy, sprzątaczka czy palacz ? A może Poproś o jakąś kontrolę,np.Wydziału Polityki Społecznej, RIO czy NIK....Oni tak chętnie tłumaczą...Pozdrawiam Koleżankę.
~Młody29

Napisano: 13 lut 2014, 18:34

najlepsze zmiany to socjalny z sekretarką, to mu pismo do sądu napisze, bo socjalny nawet podyktować nie potrafi buahahahahaha
~...

Strona 4 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x