lokal posiadający 2 zarządców - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 20 sie 2015, 14:55

Pani posiada lokal o łacznej wielkości 51,60 z czego 38,20 należy do jednego zarządcy i pokój o poiwerzchni 13,40 do drugiego zarządcy. Czy to nie będzie sprzeczne ustawa o dodatku mieszkaniowym jeżeli przyznam jej dodatek i przesle tylko jednemu zarządcy w programie zresztą też nie mam możliwości wprowadzenia dla jednego lokalu dwóch zarządców n ie wiem jak to w ogóle ugryźć. Oczywiście koszty mieszkania musi mięć potwierdzone przez obu zarządców. dodam tylko że iweksza część mieszkania jest jej własnościowa a na mniejszą posiada umowe najmu......
Gość

Napisano: 20 sie 2015, 15:01

dobrze myślę że ma tutaj zastosowanie ust. 2 art 2 ?że nie mogę przyznać dodatek mieszkaniowy tylko na podstawie tytułu własności?
Gość

Napisano: 21 sie 2015, 8:28

Nie mogę zrozumieć jakim sposobem można mówić o 2 zarządcach. To przeczyłoby np. samej definicji lokalu. To sprawa do przemyślenia i może do wyjaśnienia.

Niezależnie od tego nie widzę problemu, nawet gdy parę potwierdzeń, to w urzędzie da się radę rozpatrzyć i dać dodatek.
Jeśli problem ma użytkowany program, to zgodnie z zasłyszaną kiedyś poradą: piszcie ręcznie.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 21 sie 2015, 9:28

Tak jest, że lokal posiada dwóch zarządców po prostu część lokalu została wykupiona i jest własnością tej pani która wraz z innymi mieszkańcami utworzyli sobie wspólnotę a resztę lokalu tj. pokój który został utworzony z korytarza nie zostanie nigdy sprzedany tej pani i ma na niego umowę najmu. Ta druga część właśnie jest od innego zarządcy. Tylko z tego wszystkiego wychodzi że kobieta ma dwa tytuły prawne do lokalu tj umowę najmu i akt notarialny potwierdzający jej własność do tego lokalu. Tylko w artykule 2 ust. 2 jest mowa o tym że dodatek mieszkaniowy przysługuje na podstawie tylko jednego z wymienionych tytułów w ust. 1 artykułu 2 tj. Tylko że na wniosku potwierdzony jest jeden zarządca i on zaznaczył własność innego lokalu mieszkalnego a od drugiego ma mi przynieść zaświadczenie o kosztach jakie ponosi za lokal czy dać też wniosek do potwierdzenia aby zobaczyć czy zaznaczy drugi zarządca umowę najmu................ i wówczas będę miała potwierdzenie o dwóch tytułach prawnych tylko czy to coś mi daje....
Gość

Napisano: 21 sie 2015, 12:37

Chyba już wiem: mamy do czynienia nie z podzielonym lokalem ale z 2 lokalami. W takim przypadku widzę zastosowanie ww. przepisu i dodatek tylko na część z omawianych.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x