1kwh - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 21 sie 2015, 14:45

od niedawna dostałam na zastępstwo dodatki mieszkaniowe proszę o podpowiedź skąd bierze się wartość 1 kwh przy wyliczaniu ryczałtu na opał z góry dziękuję
pmpm

Napisano: 21 sie 2015, 14:50

z faktury za ostatni okres rozliczeniowy
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 24 sie 2015, 9:46

małe ww proszę jak możesz to podpowiedz mi czy mam wziąść sumę opłaty za energię czynną, opłatę jakościową i opłatę sieciową zmienną
pmpm

Napisano: 24 sie 2015, 11:30

bierzesz wszystko co ma w jednostce miary kWh
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 31 sie 2015, 11:18

potrzebuję pomocy w obliczeniu 1 kwh, otóż nie wiem jak dokłdnie ją obliczyć, mam ostatni rachunek i tam jest coś takiego jak 1. rozliczenie sprzedaży energii elektrycznej i w tym punkt - opłata handlowa - czy to też odliczyć ? przyznam ,że spotykam się z tym po raz pierwszy , jeśli tego nie odliczę to wychodzi mi 1 kwh ponad 1 zł wydaje mi się , że to za dużo ,bo do tej pory w żadnym rachunku nie miałam pozycji opłata handlowa i to właśnie zawyża cały rachunek. Prowadzę dodatki już od jakiegoś czasu, ale właśnie z kwh mam problem, gdyby ktoś mógł mi szczegółowo opisać jak to się oblicza to będę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję !!!!!!!!!!
Aloes

Napisano: 31 sie 2015, 11:37

U ciebie przy opłacie handlowej są jakieś kwh? Wydaje mi się, ze nie bo sama mam ją w swoich fakturach i nigdy nie spotkałam się by były.
aagness

Napisano: 31 sie 2015, 11:51

Dzięki za podpowiedz ale jeszcze chcę się upewnić, więc zliczam wszystko co ma kwh , odejmuję od całkowitej kwoty brutto i dzielę przez liczbę wszystkich kilowatów ?
aloes

Napisano: 31 sie 2015, 11:57

No tak sumujesz wszystko co ma kwh potem +23% i zgadza się dzielisz przez liczbę tych kwh,a ostatecznie zaokraglasz do 4 miejsca po przecinku.
aagness

Napisano: 31 sie 2015, 12:14

Serdeczne dzięki , mam nadzieję że zapamiętam na wieki !!!!!!!!!!!!!!!
Aloes

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x