Uwaga nowa w dodatkach! W związku z tym proszę o poradę i wyjaśnienie jak postępować, bo w sumie nikt mi jeszcze nie pomógł:
1. Jeśli mam do czynienia z najemcami głównie z zasobu gminy i celem wyjasnienia wydatki u nas w tym wypadku podpisuje zakład usług komunalnych (gdyż mają zlecone przez gminę, czyli to jest mój zarządca) no i właśnie , jesli taki zuk wypisuje kwotę za dany miesiąc za odbiór nieczystości płynny i zimną wodę to mam rozumieć że przy wyliczeniu dodatku przyjmuje to co oni mi podali? Nie rozliczam tego z żadnej faktury czy coś?
2. Jeśli wnioskodawca jest właściciel który ponosi w takim zuku tylko opłatę za zimna wodę i nieczystości płynne i tak samo taki zuk mu je podpisuje to też licze to co oni podali? Bo mam kobietę która jedncześnie ma podpisane te wydatki przez zuk, ale dostarczyła tez fakturę za te same wydatki? Więc mam rozliczać coś z faktury czy brać to co podali w zuku?
3. Właściciel który nie ponosi żadnych wydatków w zakładzie usług komunalnych bo np. wodę ma ze studni to wtedy nie liczę mu żadnej kwoty z tytułu wody???
4. Jesli w decyzji mam napisane w przypadku właścicieli że: dodatek będzie wypłacany zgodnie z dyspozycja tej osoby to w momencie gdy najpierw taki ktos wybrał że ma być na konto a po 2 miesiącach przyjdzie i powie, ze konto jest zamknięte i chce aby wypłacić mu takie pieniądze do kasy w banku to czy muszę wystawić mu decyzję o zmianie realizacji że teraz do kasy??
5. Czy jesli wystawie komuś wezwanie i poinformuje go o tym że ma 7 dni na usuniecie braków bo inaczej taki wniosek pozostawia się bez rozpatrzenia. Potem okaże się że osoba odbierze pismo ale się nie pojawi, to czy muszę wysyłac mu zawiadomienie o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia mimo, że wczesniej było wyraźnie napisane to w wezwaniu, ze tak może się stać jak nie usunie braków? Co jeśli się np. nie wyśle takiego zawiadomienia ?? Gdzie jest napisane że trzeba wysylać??
6. Jeszcze pare pytań się pewnie znajdzie:D
Dziękuje za cenne wskazówki na mojej nowej drodze z dodatkami!!