LUDZIE LUDZIE WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI JEST UATAWA!!!!!

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~o rety

Re: LUDZIE LUDZIE WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI JEST UATAWA!!!!!

Post autor: ~o rety »

no ale to juz pewnie pojdzie z górki

i w maju nie jak w gaju a jak w burdelu roboty co nie miara
~@@@

Post autor: ~@@@ »

no właśnie ponieważ za pewnie nie pójdzie z górki to maj mozna wyjąc z życiorysu - przeciez nam nie dadzą szansy spokojnie przygotować zmian - wszystko na hura... ;/
~Rentaka

Post autor: ~Rentaka »

Ludzie uwierzcie mi tez byłam przeciwna....ale jak moja koleżanka ma takie niepełnosprawne dziecko które leży jak \"warzywo\" to wybaczcie ale należy się OPIEKUNOM WYŻSZE ŚWIADCZENIE choćby dlatego że nigdzie nie mogą wyjechać bo mają chore dzieci zero wakacji non stop opieka, 820 zł i zasiłek piel. razem, zas. rodz. jakieś około 1200 zł TO JEST NIC!!! na utrzymanie matki i dziecka zwłaszcza że matka nie może iść do pracy sprzęt rehabilitacyjny jest drogi do tego leki rehabilitacja nakarmienie oj uwierzcie należy im się na godne życie sami narzekacie jak mało zarabiacie wiem, że są fundacje itd. ale to nic same dojazdy do większego miasta na wizyty ile pochłaniają pieniędzy.
~@@@

Post autor: ~@@@ »

nikt z nas nie jest przeciwko wypłacaniu tego świadczenia tym którym sie należy, chodzi o sposób wprowadzania i roszczeniową postawe tych rodziców których dzieci na drobnostki domagają sie tych środków.
~:)

Post autor: ~:) »

Renatka ale ja jestem bardziej za tym żeby właśnie była pomoc w formie sprzętu, leków itd bo trafi to wtedy do tych najbardziej potrzebujących, a tak to nic nie załatwia
~Ola

Post autor: ~Ola »

Gdybym była na miejscu premiera.................
Po pierwsze stopień niepełnosprawności zależny od choroby jeżeli alergia to wtedy 200 zł, jeżeli dziecko niepełn. w stopniu głębokim znaczny i wtedy 100 zł, rozróżnienie. Czemu on nie pyta ludzi którzy w tym pracuje tylko bazuje na teorii nic nie wiedząc!
~Ola

Post autor: ~Ola »

1000 zł pomyłka tam była i pomoc w formie sprzętu też jestem a tym.
~anilak

Post autor: ~anilak »

zgadzam się z @@@
nie chodzi o to, żeby nikomu nie dać tylko o to, żeby dać tym którzy rzeczywiście potrzebują takiej pomocy.
a ile jest takich osób, których dzieci mimo orzeczenia normalnie funkcjonują i rodzice mogą pracować, zresztą do niedawna pracowali? niestety, wiele osób, straciło pracę z różnych powodó a nie zrezygnowało z niej z powodu niepełnosprawności dziecka. przychodzą po ŚP tylko dlatego, że aktualnie nie mają pracy, a jak się jakaś trafia to łapią, bo dziecko wcale nie wymaga całodobowej opieki a z umowy większa kasa niż ze świadczenia.
~Renatka

Post autor: ~Renatka »

A macie takie sytuacje gdzie dziecko jest niepełnosprawne ale chodzi normalnie do szkoły matka w tym czasie siedzi w domu???????????
wtedy jest spełniona przesłanka całodobowa opieka?
~:)

Post autor: ~:) »

mamy duzo takich przypadków
ODPOWIEDZ