majątek za pobyt w dps

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~Sara

majątek za pobyt w dps

Post autor: ~Sara »

Gmina ponosi częściowe koszty pobytu w dps podopiecznej, która nie ma rodziny , a ma dom i działkę. Czy można umieścić w decyzji stosowny zapis, dotyczący majątku klientki jako zabezpieczenie wierzytelności , czy wywołam skandal? Czy konieczny jest pozew do Sądu o zasądzenie zapłaconej kwoty?, Czy wyrok byłby podstawą zabezpieczenia hipotecznego?
~Ktoś

Re: majątek za pobyt w dps

Post autor: ~Ktoś »

Jeżeli osoba nie chce sprzedać działki to nic z tym nie zrobisz. Petent ma prawo zachować majątek.
~Max

Post autor: ~Max »

W decyzji nie zamieszcza się takich rzeczy o których piszesz.
~Sara

Dzięki Ktosiowi i Maxowi, wygląda na to ,że nic nie zdziałam, bo na pytanie , czy zgodzi się sprzedać, podopieczna odpowiedziała\" Nie dom sie sparcelówać\" Zapytam jeszcze, czy może zgodzi się wynająć ten dom lokatorom, jeśli nie
to dam sobie spokój.Pa.
~Anka

Post autor: ~Anka »

w tym momencie to również jej mieszkanie i ona musi wyrazić na to zgodę zwieksza sie wtedy jej dochód o kwote za wynajm i tak wylicza 70% dochodu.
~Sara

Aniu, Dziękuję!
ODPOWIEDZ