karolinko, piszesz ze Twoi rodzice byli (albo raczej są, skoro zyja, bo jest to choroba do konca zycia,nie mozna jej wyleczyc tylko zatrzymać) alkoholikami. Jestes mloda osoba i dostrzegasz problem w sobie, siegasz po alkohol dla wyluzowania, jesteś nerwowa i zaborcza itp itd..... oczywiscie dzieci alkoholikow maja podwyzszone ryzyko alkoholizmu, ale przede wszystkim są Dorosłymi Dziećmi Alkoholików, czyli DDA. Słyszałaś o DDA?
Jetses bardzo młoda i właśnie w tym wieku objawia się tzw. Syndrom DDA. Mogłabym o tym długo pisać, a zamiast opisywać zaprosze cie na mitingi DDA w Poznaniu:
Grupy DDA w Poznaniu
--poniedziałek, godz.: 18:30-20:00
Duszpasterstwo Akademickie przy parafii św.Jana Bosko
ul. Warzywna (u Salezjanów na Winogradach)
Dojazd autobusami 69, 82, 90; tramwajami 3, 4, 10 do
przystanku na ul.Pasieka oraz 12, 14, 15, 16 do przystanku na ul. Słowiańskiej
--środa, godz. 16:00
Św. Marcina 39
61-806 Poznań
Przychodnia Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia
tel.: 061/ 8536184
email: [email protected]
--środa, 18:30 - 20:00
Al. Marcinkowskiego 24, Klub Abstynenta
grupa \"OKNA\"
--czwartek godzina 18.15-20.00
Poradnia Leczenia Uzależnień i Współuzależnień
Plac Kolegiacki 12a, 150m od Starego Runku w kierunku ulicy Garbary.
--czwartek, godz. 20.00
ul. Wroniecka 9 (150 m. od Starego Rynku,
salka przy kosciele salezjanów)
www.dda.webd.pl
--niedziela
godz. 18.15 do 20.00 (od 02.09.2007)
Grunwald, ul. Stolarska . Salka przy Kościele św. Michała Archanioła w Poznaniu.
(mitingi otwarte w ostatnią niedzielę miesiąca)
Dojazd: Do Szpitala Wojskowego 111. Tramwaj: 6,13,15
Autobus: 64
--niedziela, godz. 19:00
\"Wilda\" Poradnia Terapii Uzależnień
ul. Czwartaków 17
tel. 0 61 833 04 11, [email protected]
(wejście od tyłu ośrodka)
Tam wsyzstkiego sie dowiesz. Ja sama jestem DDA, mam 24 lata, moj ojciec jest trzezwzm alkoholikiem od 6 lat. Jestem nerwowa, nie radze sobie z emocjami, ze studiami, ogolnie ciezko mi. tez przezywalam okresy,kiedy pomagalam sobie alkoholem a wrecz balam sie pic, bo wtedy mialam ochote dzwonic i rozmawiac z ojcem. Na grupy chodze od 1,5 roku, do tego na terapie z psychologiem dla DDA.
obecnie mieszkam w poznaniu i chodze na grupe czwartkowa o 18.15. Serdecznie Cie na nia zapraszam, ale na kazdej znajdziesz pomoc, wsparcie informacje i porade.
O chorobie alkoholowej, wspoluzaleznieniu i doroslych dzieciach dowiesz sie tez na mitingach spikerskich w kazda niedziele o 17 na wzgorzu przemysla w salce kolo kosciola oo.Franciszkanow.
To tyle na poczatek, jest to wspanialy moment aby zaczac pracowac nad soba! Jak chcesz do mnie kontakt to odezwij sie na gg 1183871. A przede wszystkim pojdz na jakikolwiek miting DDA! Pozdrawiam!
P.S. a to nieoficjalna strona DDA, tam tez znajdziesz duzo ciekawzch informacji https://www.dda.pl/
mam 25lat!! szukam pomocy dla siebie.
Re: mam 25lat!! szukam pomocy dla siebie.
To tak samo jak ja. Też mam dzieko ie tez pję na umór, a potem mam wyrzuyty sumienia. I też się boję dnia bez alkoholu
Re: mam 25lat!! szukam pomocy dla siebie.
Nie wiem jak to jest być uzależnionym - ale może spróbujcie zamiast na alkohol ze znajomimi pójść z dziećmi na spacer, do kawiarni na ciacho itp. Skieruj swoje myśli na szczęście dziecka - wczuj się w jego sytuacje i szukaj pomocy u fachowców!! Myśl pozytywnie i zawsze o przyszłości.
Oprócz mam 25lat!! szukam pomocy dla siebie. - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
jak dalej
teraeuta ds. uzależnień
Bezdomni
Wniosek do prokuratury
Rekomendacje PARPA
wynagrodzenie
Wezwanie / zaproszenie dla mających problem z narkotykami
szkolenia- Zakopane
Nowa strona Teatru Profilaktycznego im. Marka Kotańskiego
esperal
Bezradność...
finansowanie Swietlic gminnych