mam poblem !!! - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 lip 2012, 14:42

1. osoba jest w DPS dla osób psychicznie chorych, matka tego chłopca poinformowała że z końcem miesiąca syna zabiera ,bo jemy tam chyba się nudzi. Facet czekał ładnych parę lat na miejsce , matka chodziła do nas i błagała żebyśmy zabrali, bo ma straszne życie z nim. Moje argumenty , a co ważne i Dyrektora DPS nie trafiają do Niej zwłaszcza ,że nie ponosi żadnej odpłatności bo my pokrywamy różnicę. Niestety. Proszę podpowiedźcie co my jako Ośrodek robimy, uchylamy decyzję kierującą i odpłatności czy czekamy na decyzje z PCPR. Jaka jest kolejność.

2. matka mieszka z córką która jest osobą intelektualnie niepełnosprawną - tak myślę , brak z nią kontatktu. Matka ma pow. 80 lat nie bardzo chce córkę gdziekolwiek oddać póki żyje. Na miejsce w DPS oczekiwanie jest długie , chcem namówić Ją aby pozwoliła zrobić dokumentację do DPS. Proszę podpowiedźcie czy to należy wysłać wniosek do sądu o skierowanie do DPS bez jej zgody no bo chyba matka nie może podpisać tego podania za córkę. Matka nie ma żadnego dokumentu ,który pozwalałby decydować za nią. Jak z tym jest.
~kl1

Napisano: 23 lip 2012, 15:58

1. Ten chłopiec to jest pełnoletni , mama jest opiekunem , czy chłopiec jest w pełni praw ?
2. Jako MOPS występujecie do sądu o umieszczenie w dps.
~jolka

Napisano: 23 lip 2012, 17:14

Ma lat 58 i jest w pełni praw.
~kl1

Napisano: 24 lip 2012, 12:34

2 jeżeli córka nie jest ubezwłasnowolniona to może sama podpisywać dokumenty jeżeli nie jest w stanie to ośrodek może wystąpić do sądu o taka zgodę. www.dpsmgoszcz.org
~ pracownik socjalny````

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x