teczki osobowe mieszkanców - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 lip 2012, 17:41

Na podstawie kontroli akt osobowych mieszkańców jednego z Domów Pomocy Społecznej stwierdzono, że teczki osobowe mieszkańców prowadzone są bez zachowania chronologii zdarzeń i określonego schematu. Jaki schemat stosujecie w teczkach osobowych mieszkańców? Ja po porostu do teczki wpinam dokumenty zgodnie z terminem zdarzeń a Wy?
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 24 lip 2012, 11:56

na początku podanie o przyjęcie, potem wywiad i wszystkie załączniki z mopr, potem decyzje i informacje o przyjęciu, notatka z przyjęcia,ksero dowodu, arkusz ewidencyjny a dalej według tego co przychodzi dla danej osoby. Określonego schematu nie ma.
~ala

Napisano: 24 lip 2012, 22:36

Ja mam teczkę, która składa się z 4 działów :
1. Arkusz ewidencyjny wraz załącznikami , które Mieszkaniec podpisuje przy przyjęciu
2. Dział z decyzjami z MOPS : kierująca , na umieszczenie i odpłatności
3. korespondencja z ZUS, z sądem i innymi urzędami np wywiady
4. Dokumentacja związana z umieszczeniem

~jolak

Napisano: 25 lip 2012, 1:46

jedna część to dokumenty z którymi przychodzi wraz z decyzjami i orzeczeniem o niepełnosprawności, kolejna sprawy związane z otrzymywanym świadczeniem, decyzje zus, zmiany opłat itp, następna - to co tamte części nie pomieszczą, na pewno oświadczenia podpisywane w dniu przyjęcia i syt. socjalno-bytowa ustalona przez prac. socjalnego, zaśw. o ubezwłasnowolnieniu itp.
~mańka

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x