Na podstawie kontroli akt osobowych mieszkańców jednego z Domów Pomocy Społecznej stwierdzono, że teczki osobowe mieszkańców prowadzone są bez zachowania chronologii zdarzeń i określonego schematu. Jaki schemat stosujecie w teczkach osobowych mieszkańców? Ja po porostu do teczki wpinam dokumenty zgodnie z terminem zdarzeń a Wy?
na początku podanie o przyjęcie, potem wywiad i wszystkie załączniki z mopr, potem decyzje i informacje o przyjęciu, notatka z przyjęcia,ksero dowodu, arkusz ewidencyjny a dalej według tego co przychodzi dla danej osoby. Określonego schematu nie ma.
Ja mam teczkę, która składa się z 4 działów :
1. Arkusz ewidencyjny wraz załącznikami , które Mieszkaniec podpisuje przy przyjęciu
2. Dział z decyzjami z MOPS : kierująca , na umieszczenie i odpłatności
3. korespondencja z ZUS, z sądem i innymi urzędami np wywiady
4. Dokumentacja związana z umieszczeniem
jedna część to dokumenty z którymi przychodzi wraz z decyzjami i orzeczeniem o niepełnosprawności, kolejna sprawy związane z otrzymywanym świadczeniem, decyzje zus, zmiany opłat itp, następna - to co tamte części nie pomieszczą, na pewno oświadczenia podpisywane w dniu przyjęcia i syt. socjalno-bytowa ustalona przez prac. socjalnego, zaśw. o ubezwłasnowolnieniu itp.