mama w DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~Rafałek

mama w DPS

Post autor: ~Rafałek »

Czy po mimo tego że moje dochody wskazują na to że mogę dopłacać do utrzymania mamy w DPS-ie mogę się od tego uchylić? Po pierwsze to kwota jaką na mnie nałożyli jest strasznie wysoka a mianowicie 1200zl,po drugie nie czuję się w obowiązku dopłacania ponieważ sama nigdy nie otrzymywałam żadnej pomocy od matki,nie mieszkała ze mną,nie pomagała finansowo w żaden sposób,od kilku lat nie miałam z nią kontaktu ponieważ nadużywała alkoholu, dawno temu przeprowadziła się w inną stronę polski a ja mieszkałam z babcią ...dlaczego niby teraz mam płacić takie duże pieniądze?Bardzo proszę o pomoc jak można ewentualnie uchylić się od tych kosztów ewentualnie zmniejszyć jej kwotę. Jestem załamana tą sytuacją...z góry dziękuje i pozdrawiam
~ola

Re: mama w DPS

Post autor: ~ola »

Jaka szkoda Rafałku że jesteś \"załamana\". Sorry - nie wierzę Ci że MOPS a takiej sytuacji ustalił kwotę 1200zł. Czyżby Zdziś dalej drążył temat i podpuszczał...???
~Zdzisław

Post autor: ~Zdzisław »

olu, Jak Ty tak rozumiesz problemy ludzi to lepiej zmień zajęcie.

Nie wierzysz, że MOPS ustalił taką sumę ?! Hmmm... to poczytaj to forum, może zrozumiesz chociaż w to wątpię, że nic prócz kasy się nie liczy dla MOPSu. Jak ma to niech płaci.

Pracownicy MOPS przypominają śledczych, windykatorów, ale ciężko uznać ich za pomoc społeczną.
~miki

Post autor: ~miki »

Widać, że niektórzy zabierający głos nie wiedzą o czym piszą. To ile Ty \"Rafałku\" zarabiasz, że bezduszna pomoc społeczna każe Ci płacić 1.200 zł??? Przecież 250% musisz mieć a ewentualnie z tego \"ponad 250%\" ustala się z rodziną.
~Iza

Post autor: ~Iza »

Tak jak miki,ale jeszcze gmina musi z tobą Rafałku zawrzeć umowę na odpłatność.
ODPOWIEDZ