mamusia nie interesuje sie rodzina i dziecko sklada na fa - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 21 sty 2014, 11:13

witam, mamusia olala rodzine i syn na ktorego zasądzone sa alimenty chce zlozyc o fa..syn jest pelnoletni i sie uczy....czyli tak:
biore zasw o bezskutecznosci egzekucji
zasw o wyegzekwowanych alimentach w 2012 r.
zasw z urzedu skarbowego o dochodach

w skaladzie rodziny on sam..czy jeszcze cos..??
~zosia

Napisano: 21 sty 2014, 11:16

a gdzie tatuś|?? pełny skład rodziny musi być, tatuś i rodzeństwo
~mała mi

Napisano: 21 sty 2014, 11:23

no wlasnie mamusia sie ulotnila i nie ma znia kontaktu..utrzymuje sie sam
~zosia

Napisano: 21 sty 2014, 11:27

no ale to od mamusi ma zasądzone alimenty tak??? to mamusia nie musi być w składzie rodziny, ale tatuś i rodzeństwo musi być
~mała mi

Napisano: 21 sty 2014, 11:27

nie..od tatusia ma zasądzone alimenty...mtka brala na tego syna do 30.09.2013 r. i sie ulotnila...
~zosia

Napisano: 21 sty 2014, 11:29

nie wiem czy moge wyslac do skarbowki z urzedu o zasw o dochodach za 2012 r mamusi...
~zosia

Napisano: 21 sty 2014, 11:36

aaaaaaaaa to zmienia postać rzeczy, jak od tatusie, to nie słoży wniosku bez matki. nic ci nie da ze wyslesz do skarbowego, matka musi podpisać wszystkie załaczniki w syna wniosku, wejść do składu rodziny.
samo zaśw z US nic ci nie da, nie bedziesz miała podpisów, nie wiesz czy na dzień dzisiejszy pracuje czy nie, jak bedzie dochód z 2012 nie bedziesz miała składek zdrowotnych, nie bedziesz wiedziała za jaki to okres itp, jak mamusia sie nie znajdzie syn nie ma możliwosci złożenia takiego wniosku.
tzn składać może, ale musisz go wezwać do uzupełnienia o podpisy i załaczniki dot mamusi
~mała mi

Napisano: 21 sty 2014, 11:40

no to lipa..jak matka sie nie zainteresuje to dziecko straci..dzięki:)
~zosia

Napisano: 21 sty 2014, 11:45

Co Ty mała mi pleciesz? Czy we wniosku napisano - podpisy wszystkich członków rodziny, czy jest miejsce tylko na podpis ubiegającej się.

Jesteście bardziej święcie od papieża. Wymaganie oświadczeń o niczym wszystkich członków rodziny jest totalny absurdem. Oświadczenie się powinno odbierać jeżeli wystąpiło jakieś zdarzenie, jakiś dochód. Branie oświadczenia każdego członka, że czegoś nie ma albo nie posiada to absurd - niezłożenie oświadczenia o dochodzie nieopodatkowanym = brak takiego dochodu. Po za tym osoba wnioskująca może napisać sama jaki był nieopodatkowany dochód rodziny.
~west

Napisano: 21 sty 2014, 11:46

Prawo jest tworzone aby służyć ludziom i nie powinno być wykorzystywane przeciwko nim. Chyba sko was za mało przeczołgały.
~west

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x